Okullara 33 spor sahası!

Diyarbakır'da Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen, Valilikçe yürütülen, "Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu ve Rehabilitasyonu" Projesi kapsamında 33 spor sahası yapıldı.

Haberler 13.01.2017 - 16:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Spor sahalarnn özellikle dezavantajl gruplarn youn olarak yaad yerlerde yaplmas için, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü, l Milli Eitim Müdürlüü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü arasnda i birlii yaplmas amacyla imzalanan protokol ile Cazibe Merkezlerini Destekleme Program kapsamnda kurulan spor sahalar çocuk ve gençlerin kullanmna sunuldu.

Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, merkez Yeniehir ilçesindeki Sezai Karakoç Anadolu Lisesini ziyaret ederek, okulda yapm tamamlanan hal saha, basketbol ve voleybol ile tenis sahasn inceledi.

Aksoy, Kalknma Bakanl program çerçevesinde Valilik emrine aktarlan kaynaklarla okullarn uygun olan bahçelerine spor tesislerinin kurulduunu belirterek, bu kapsamda il genelinde 33 spor tesisinin gençlerin hizmetine sunulduunu söyledi.

Proje ile hal saha, basketbol-voleybol ve tenis sahalarn hizmete açtklarn aktaran Aksoy, unlar belirtti:

33 SPOR SAHASI YAPILDI

Gençlerimizin spor tesislerinde yakn olmas, terör olaylarndan uzak kalmas adna bu sahalarn yapmn önemsiyoruz. 3,5 milyon lira kayna bu alanlarda kullandk ve gençlerimizin istifadesine sunduk. Bu anlamda gençlerimizin olumsuz ortamlardan uzak kalmas ve spora ilgi duymalar adna tesislerimizi daha iyi bir noktaya tama gayretlerimiz devam edecek.

Kalknma Bakanl ile Gençlik ve Spor Bakanlna bu kaynaklarn Valilik emrine aktarlmas nedeniyle teekkür eden Aksoy, özelikle Gençlik ve Spor Bakanlna ait spor tesislerinin tadilat için 16 milyon liralk kaynan da Valilik emrine gönderildiini ve bununla spor tesislerinin onarldn ve yenisinin yapldn aktard.

Aksoy, okullardaki spor tesislerinden sadece okuldaki örencilerin deil, okul dnda da gençler ile dezavantajl gruplarn da faydalanmasn salamak, bu ve benzer yatrmlarla çocuklar ve gençleri spora yönlendirmek istediklerini belirtti. Aksoy, bu sayede hem onlarn spor alanndaki yeteneklerinin ortaya çkarlacan hem de gençlerin ve çocuklarn olumsuz birtakm ortamlardan etkilenmelerinin önleneceini ifade etti.

Aksoy ve beraberindekiler daha sonra hal sahada futbol oynayan gençlerle hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git