Okullara Z Kütüphane!

Öğretim yılı açılışına katılan Kayapınar Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, ilçedeki 58 anaokul, ilkokul ve ortaokula Z Kütüphane yapacaklarının müjdesini verdi.

Haberler 19.09.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Dr. Ozan Balc, 2017-2018 eitim sezonunun açl nedeniyle Vehbi Koç lkokulunda düzenlenen programa katld. Okul bahçesinde düzenlenen programa, lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Ensari, lçe Emniyet Müdürü Ouz Yasan, birim müdürleri, öretmenler, örenciler ve velileri de katld.

Balc, eitim-öretim sezonunun açl programda yapt konumada, 2017-2018 eitim ve öretim ylnn memleketimize, milletimize, Diyarbakrmza, Karapnarmza her eyden önemlisi geleceimizin teminat sevgili örencilerimize hayrl, uurlu olmasn diliyorum. Bu güzel günde bu mutlu günde örencilerimizin ve öretmenlerimizin velilerimizin tatl telaelerini, heyecanlarn birlikte yaamak, bu mutluluu onlarla paylamaktan büyük mutluluk duyduumu ifade etmek istiyorum dedi.

Öretmen camiasnn can gönülden seven ve destekleyen bir kaymakam olduunu ifade eden Dr. Balc, Öretmenleri Türk milletinin, milletimizin yüz ak olarak görüyorum. Onlarn bilginin temsilcisi, bilginin taycs olarak görüyorum. Bunun dnda en deerli maddemiz olan insan gücümüzü ileyen bir sanatç olarak görüyorum. Kendimi eitim camiasnn, öretmenlerin dostu ayn zamanda yardmcs olarak görüyorum. Bizler öretmenlerimizin emrindeyiz. Onlarn en büyük yardmcs, dostu biziz diye konutu.

MLL VE MANEV DEERLERE BALI NSANLAR YETTRMELYZ

Balc, 21. yüzyla girerken iletiim ve ulam teknolojisinde büyük deiimlerin yaandna ahit olunduuna deinerek, Bilimde, kültürde, sanatta, nano teknolojide, biyo teknolojide insanlk birikimi belki de uana kadar ki elde edilen deiimin dönüümün dönüüme eit bir birikim elde etti. Bu deiim ve dönüüme ayak uydurabilmek için çok sevdiimiz yavrularmz bizim iyi eitmemiz lazm. Bunlar eitirken, Devlet olarak temel felsefemiz Milli ve manevi deerlerine bal, dünyay alglayan, sorgulama yeteneine sahip akln kullanan ama akln da kalbinin emri ile kullanan, gönlünü kullanan, Akl ile gönlü arasnda balant olan, meselelere analitik olarak bakabilen, fikri hür, vicdan hür, irfan hür, salam karakterli, üstün nitelikli vasfl insanlar, örenciler yetitirmektir. Bu gayemizden asla ve katiyen vazgeçemeyiz, brakamayz. Takipçisi de biziz ifadelerini kulland.

ÖRETMENLERN EN BÜYÜK DESTEKçS BZZ

Öretmenlere seslenen Dr. Balc, Öretmenlerimiz bilginin taycs, milletimizin yüz akdr. Bu felsefe bu anlay nda çocuklarmz en güzel ekilde yetitirmeleridir. Bir skntlar, problemleri olursa da en büyük destekçileri bata lçe Kaymakam olarak ben olmak üzere Milli Eitim tekilat. Onlarla beraber çok güzel iler yapabileceimizi ümit ediyorum. Velilerimizden beklentim ise, insanlarn en deerli varlklar çocuklar ama bunlar sadece Milli Eitim tekilatna, öretmenlere, okul müdürlerine havale etmekle meseleyi çözemeyiz. Onlara destek vermeli. Katlmc bir anlayla dertlerini dinlemeyi, çocuklarn takip etmeli ve öretmenlerimize yardmc olmallar. Örencilerimizden beklentim ise, kendi milli ve yerli deerleriyle bark, düünen sorgulayan, dünyaya hakim olan evrensel deerleri içselletirmi, onlar bünyesinde hazmetmi, bilimde, kültürde, sanatta her alanda bedensel, ruhsal ve zihinsel anlamda kendini yetitirmi, salam karakterli, vicdan hür nitelikli bireyler olabilmeleridir. Bunlar bizim ilçe kaymakam ve devlet olarak Milli Eitim tekilatndan, öretmenlerimiz ve örencilerimizden beklentimizdir dedi.

ETM BZM çN BR NUMARALI TR

Eitimin kendileri için bir numaral i olduunu dile getiren Dr. Balc, unlar kaydetti:

Burada bata devletin temsilcisi olarak sorumlusu da benim. lçemizdeki bir numaral en kymetli iin eitim olduunu vurgulamak isterim. Eitim sadece bir akademik faaliyet olarak da görmüyorum ben. çocuklarn bedensel ve zihinsel geliimlerinden, ruhsal ve zihinsel gelimelerine, srtlarnn pek olmasndan, karnlarnn tok olmasna kadar, salk taramalarndan, düzen ve disiplinlerine kadar her anlamda yakndan ilgileneceim inallah. lgilenmenizi de isterim. Bata Milli Eitim Müdürümüz olmak üzere okul müdürlerimiz bu plan, program ve hedefler dorultusunda okullarna sahip çksnlar. çocuklarn meseleleriyle, dertleriyle yakndan ilgilensinler. Aamadklar problemlerde bizde onlarn yardmcs olacaz. fade ettiim gibi srt açk olan, karn tok olmayan bir örencimin olmasn istemem.

58 OKULA Z KÜTÜPHANE YAPILACAK

Dr. Balc, Kayapnar lçe snrlar içerisindeki 58 anaokul, ilkokul ve ortaokulda en ksa zamanda Z Kütüphane yaplacann müjdesini de vererek, unlar söyledi: Anaokullar bata olmak üzere bütün ilkokul ve ortaokullara minimum 50 metre kare olmak üzere 60-70te olabilir. nallah en ksa sürede hepsine Z Kütüphane yapacaz. Yaklak 58 tane anaokulu, ilkokul ve ortaokulumuz var. Eer çalrsanz, baarl olursanz hepinize yapmay taahhüt ediyorum. Madem bilginin taycsnz, bilgiye kymet veriyorsunuz o zaman bunlar yapmak da boynumuzun borcudur. Vehbi Koç ilkokulunda güzel bir Z snf yaplm. Ama ben bunu bütün anasnflarmzda bütün lkokullarmza, bütün ortaokullarmza öncelikli olarak görmek istiyorum. Daha sonra liselerde de açacaz. Anaokullardaki hedefimiz yüzde yüze ulamak. uanda yüzde 52. Milli Eitim Müdürüne ve ekibine dün talimatm verdim. Okul müdürleri olarak sahip çkyorsunuz. Bunu bir ay içerisinde yüzde yüze getiriyorsunuz. Bina kiralanacaksa kiralanacak. Derslik ina edilecekse edilecek. Maddi anlamda destei vermek benden, çalmak sizden. Meseleyi dert edinen adamlar çözebilir. Milletin derdini yüreinde hisseden insanlar meseleleri çözebilir. Diyarbakr ve Diyarbakrllar kadim bir kültürün, kymetli bir kültürün temsilcileridir. Kymetli insanlar. Kayapnarda sonuçta Diyarbakrn bir ilçesi. Diyarbakr ve Diyarbakrllara yakr bir ekilde çalmamz lazm. Bu kadim kültüre yakr ekilde çalmamz lazm. Meseleleri dert etmemiz lazm. Sorunlar yüreimizde hissetmemiz lazm. M gibi yapmamz lazm. Bata ben olmak üzere hepimize çok büyük görevler düüyor. Tertip ve düzen içerisinde inallah çocuklarmza, memleketimize, milletimize faydal olacaz. Ayrca okul sporlarn desteklemenizi istiyorum. Ben tam destek vereceim size. Görsel sanatlar, sporu, müzii ayrca destekleyeceimi ifade etmek isterim.

KÜTÜPHANE VE SNEMA ODASININ AçILII YAPILDI

Balc, konumasnn ardndan kütüphane ve sinema snfnn açln yapt. Örencilere ders kitab datan Balc, öretmenlerle sohbet etti. Program örencilerin iir okumas, erbane ve müzik gösterileriyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git