Okullarda veli izniyle aşılama

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, salgınla mücadele kapsamında 12 yaş üstü ve ailesinin onay verdiği öğrencilere aşı yapmak için okullarda stant kurdu.

Haberler 17.09.2021 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrdaki okullarda 12 ya üstü ve ailesinin onay verdii örencilere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla mücadele kapsamnda a uygulamas balatld.

l Salk Müdürlüüne bal 100 ekip, alveri merkezleri, park, kraathane, hastane, ehrin giri çk noktalar ile krsal yerleim yerlerinde yürüttükleri alama çalmalaryla salgnla mücadele ediyor.

Kentte eitim öretime devam eden örencilere yönelik de alama çalmas balatan ekipler, gittikleri okulda kurduklar stantta Salk Bakanlnn alama takvimine göre sisteme tanmlanan ve ebeveynlerinin onay olan 12 ya üstündeki örencileri alyor.

l Salk Müdürü Cihan Tekin, l Milli Eitim Müdürlüüyle i birlii içerisinde Kovid-19 as ve okullarda alnan tedbirlerle ilgili örenci, veli ve öretmenleri bilgilendirmek için bilgilendirme broürlerini okullarda dattklarn söyledi.

Anne ve babalardan olumlu dönüler aldklarn anlatan Tekin, Velilerimizden onam formlarn aldkça okul yönetimleriyle i birlii içerisinde yerinde alama hizmetini vermeye çalyoruz. Temel amacmz gençlerimizin saln korumak ve eitim sürecinin devam etmesini salamak. dedi.

Bundan sonra da bu çalmalarnn süreceini kaydeden Tekin, örencilerin okulun içinde kurulan stantta alarn yaptklarn dile getirdi.

Tekin, u anda 12-17 ya arasndaki çocuklara veli onayl a yapyoruz. Dolaysyla bilgilendirmelerimiz de bu yönde oldu. Velilerimizin onay verdii örencilere a uyguluyoruz. 17 yan altndakilere mutlaka velilerin e-nabz üzerinde onay oluturmalar gerekiyor. ifadelerini kulland.

- Eitim ve öretim hayatmzn devam etmesini istiyoruz

Özel bir okulda görev yapan rehberlik ve psikolojik danmanlk öretmeni Melike Karakoç ise Kovid-19 tedbirleri kapsamnda okullarnda maske, mesafe ve hijyen konularnda tedbirler aldklarn anlatt.

u ana kadar okullarnda eitim gören örencilerde herhangi bir pozitif vaka çkmadna dikkati çeken Karakoç, eitimlerinin salkl bir ekilde yürümesi için ebeveynlerin rzalar alnarak a olmak isteyen örencilere salk ekiplerince okulda a yapldn kaydetti.

Karakoç, Okulumuz sosyal mesafe kurallarna uygun bir ekilde. Maskeler takl. Hijyen kurallarna uygun bir ekilde eitim ve öretim hayatmz devam ettirmeye çalyoruz. Okulumuzda örencilerimizin alarn yaptryoruz. Ben de iki doz am oldum. Eitim ve öretim hayatmzn devam etmesini istiyoruz. Onun için herkesin üzerine düen görevi yerine getirmelerini istiyoruz. diye konutu.

- lk doz am oldum. Heyecanlym

12. snf örencisi Veysel Can Mungan da yaklak 1,5 yl okullarndan uzak eitimlerine devam ettiklerini belirterek, lk am olacam. Eitim öretimin devam etmesi için herkesin a olmasn istiyoruz. Herkesin a olmas lazm. dedi.

Örenci Görkem Nisa Alkn ise a olduu için mutlu olduunu, bir süredir a olaca günü beklediini söyledi.

Alkn, Kovid-19 belasndan kurtulmak için a oluyoruz. Herkesin bir an önce a olmasn istiyoruz. Okulumuza salk çalanlar geldi. lk doz am oldum. Heyecanlym. Okullarn kapanmasn istemiyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git