Okuyorum bosnaya uçuruyorum

Diyarbakır'dan 50 öğrenci Bosna Hersek'e uğurlandı

Haberler 08.07.2018 - 11:45 Son Güncelleme : 08.07.2018 - 11:51

Görevlendirme yaplan merkez Kayapnar Belediyesi ve lim Yayma Cemiyeti Diyarbakr ubesi i birliiyle hayata geçirilen Okuyorum Bosnaya Uçuyorum projesi kapsamnda baar 50 örenci, Bosna Herseke gönderildi

lim Yayma Cemiyeti Diyarbakr ubesi Bakan Ali Karaka:

Örenciler proje sayesinde Diyarbakrn dna çkm ve farkl bir ufka yelken açm olacaklar

Örenci Eda Ernim:

Projede yer almaktan ve giden örenciler arasnda bulunmaktan dolay çok mutluyum

Diyarbakrdan 50 örenci Okuyorum Bosnaya Uçuyorum projesi kapsamnda Bosna Herseke gitti.

Görevlendirme yaplan merkez Kayapnar Belediyesi ve lim Yayma Cemiyeti Diyarbakr ubesi i birliiyle hazrlanan proje kapsamnda belirlenen 200 örencin katld 4 aylk eitim program sonrasnda baarl olan 50 örenci, Diyarbekirden Saraybosnaya Gönül Köprüsü sloganyla Diyarbakr Garnda düzenlenen törenle Bosna Herseke uurland.

Örenciler, Güney Ekspresi ile önce Ankaraya buradan yüksek hzl trenle stanbula ardndan da uçakla Bosna Herseke gidecek.

lim Yayma Cemiyeti Diyarbakr ubesi Bakan Ali Karaka, yapt açklamada, proje kapsamnda seçtikleri 200 örenciye belirledikleri 5 kitap okuttuklarn ve bu sürecin sonunda baarl gördükleri 50 örenciyi seyahate çkaracaklarn söyledi.

Okuttuklar kitaplardan üçünün Bosna Hersek arlkl olduunu kaydeden Karaka, örencileri kitap yazarlaryla da buluturmay hedeflediklerini bildirdi.

Bosna Herseke uurland

Trenle önce Ankaraya oradan da hzl trenle stanbula geçecek örencilerin daha sonra uçakla Saraybosnaya gönderileceini ifade eden Karaka, Aliya zzetbegoviçin mezarn ziyaret edecekler, Mostara geçecekler, ardndan da Srebrenitsa Katliamnn olduu yere gidecekler. dedi.

Projeyle örencileri kitapla buluturduklarn dile getiren Karaka, örencilerin kitaplardaki mekanlar gezme imkan bulacaklarn ve bunun onlara ayr bir ufuk açacan aktard. Karaka, Örenciler proje sayesinde Diyarbakrn dna çkm ve farkl bir ufka yelken açm olacaklar. ifadesini kulland.

Bu çalmalarn devam ettireceklerini, gelecek yl ve bir sonraki yl Okuyorum, Kudüse Uçuyorum ve Okuyorum Endülüse Uçuyorum gibi projeleri hayata geçireceklerini aktaran Karaka, projeye destek veren Kayapnar Belediye Bakan Vekili Ozan Balcya teekkür etti.

Kayapnar Belediye Bakanl Özel Kalem Müdürü Cihad Kayhan, Belediye Bakan Vekili Balcnn kitaba, eitime, bilgiye, bilime, teknolojiye önem verdiini belirtti.

örencilerin sevinç çlklar

Uurlanan 12. snf örencisi Eda Ernim, projede yer almaktan ve giden örenciler arasnda bulunmaktan dolay çok mutlu olduunu ifade etti.

Bosna Herseke gitmekten dolay heyecanl olduunu belirten Ernim, Heyecanlym ama bir bakma da buruk bir hüzün var. Bosna topraklarnda birçok ehit var. Tarihe Tanklm kitabn okuduumda oradaki katliamlar örendik. Topran altnda bilinmeyen mezarlarda birçok insan var. diye konutu.

Üniversite örencisi Yunus Alpfidan da ilk defa uçaa binecei, yurt dna çkacan, bu nedenle çok heyecanl olduunu söyledi.

Biz projeyle sadece okumakla kalmayp okuduumuz yerleri gezmeye, kitab canl olarak yaamaya gidiyoruz. Kitaplarda çok ey örendik, katledilenleri, direnileri ve inancn insan nereye kadar götürebileceini örendik. diyen Alpfidan, kendilerine bu imkan sunan yetkililere teekkür etti.

Örenciler aileleriyle vedalatktan sonra bindikleri trenle Ankaraya uurland.

Ana Sayfaya Git