Olacak şey mi?

Giresun'da ehliyetini yenilemek için gittiği Nüfus Müdürlüğünde, kayıtlara göre yaklaşık bir ay önce İstanbul'da evlenmiş olduğunu öğrenen kadın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberler 02.01.2020 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ehliyetini yenilemek için gittii Giresun Nüfus Müdürlüü kaytlarnda yaklak bir ay önce evlenmi olduunu örenen kadn, Cumhuriyet Basavclna bavurdu.

Giresunda yaayan Emine Ylmaza, ehliyet yenileme ilem için bavurduu l Nüfus Müdürlüünde, kaytlara göre soyadnn ahin olduu belirtildi.

Kadnn itiraz üzerine yaplan aratrmada, Ylmazn 5 Aralk 2019da stanbulun Eyüp ilçesinde evlilik yapt, evli göründüü kiinin ise E. ahin olduu ortaya çkt.

Emine Ylmaz, Nüfus Müdürlüünde, bilgisi dnda evli olduunu örendiini söyledi.

Ehliyete yazlacak soyadn Ylmaz yerine ahin olacann bildirilmesi üzerine aknlk yaadn anlatan Ylmaz, Ylmaz olmas gerekiyor dedim, Sistemde ahin soyad çkyor dediler. Daha sonra l Nüfus Müdürlüü yetkilileri bakt, yine ahin soyad çkt. Eyüp lçe Nüfus Müdürlüünde evli görünüyorsunuz, orayla görüün dediler. Görütüm, baktlar, evli göründüümü söylediler. dedi.

Ylmaz, olayn trajikomik olduunu ifade ederek, aka gibi bir olay. Arkadalar da bekliyordu benimle, ilem uzun sürünce arkadalarm ne olduunu sordu, Evliymiim, önce evli olduum kiiyi bulmam gerekiyor herhalde, evli olmadm ispat etmem lazm dedim. eklinde konutu.

Ayn gün Giresun Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunduunu kaydeden Ylmaz, evliliin malulen hükmü olmadna dair Aile Mahkemesine de bavuracan söyledi.

Ylmaz, evli görünmesi nedeniyle ekonomik kayp yaadna iaret ederek, öyle konutu:

Babamdan maa alyordum, o kesildi. Bunlar düzeltmeye çalyorum. Süreç iliyor, ne kadar sürecei de belli deil. Bu durum nedeniyle madur oluyorum. Sürecin hzlandrlmasn istiyorum. Bu iin içerisinde dolandrclk m var, ne var bilmiyorum ama sürecin sonunda ortaya çkacak. Ortaya çkacak ama bu zaman zarfnda ben ypranyorum, ailem ypranyor. 3 çocuk annesiyim. Süreçle ilgilenmekten iim aksyor, ben de bu durum psikolojik etki de yaratt.

Daha önce evli olduunu ancak bir süre önce einden boandn aktaran Ylmaz, sonrasnda kesinlikle evlilik yapmadn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git