Olayın tek tanığı!

R.Y., “Recep ile otururken herhangi bir ikaz yapılmadan silah sesleri geldi. Ben refleks ile oturduğumuz bankın altına uzandım. Recep de panikleyerek koştu. O arada ayağından vurularak yere düştüğünü gördüm” dediği öğrenildi.

Haberler 17.04.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde bulunan Sümerpark içerisinde 14 Nisan gecesi polisin açt atey sonucu öldüü iddia edilen 20 yandaki Recep Hantan olay annda yannda bulunan ve polislerce gözaltna alnan R.Y., alnan savclk ifadesinin ardndan serbest brakld. Serbest brakldktan sonra babas ile birlikte yanbanda öldürülen Hanta için kurulan taziyeye giden R.Y., o gece yaananlar Hanta ailesine anlatt.

OLAY TANII: HERHANG BR KAZ YAPILMADAN SLAH SESLER GELD

Kat toplaycs olan R.Y., Hantan ailesine unlar söyledi: Dinlenmek için parka gittik. Recep ile otururken herhangi bir ikaz yaplmadan silah sesleri geldi. Ben refleks ile oturduumuz bankn altna uzandm. Recep de panikleyerek kotu. O arada ayandan vurularak yere dütüünü gördüm. Ondan sonra ne olduunu bilmiyorum. çok fazla silah sesi geldi. Daha sonra gözaltna alndm. Ambulans geldi, ancak parka alnmad. Recepin cenazesi üç saat boyunca yerde kald.

AABEY HANTA: BZDEN BR EYLER SAKLANIYOR!

Polislerin kendilerine kardeinin yanllkla öldürüldüünü ifade etmelerine ramen, Valilik tarafndan yaplan açklamada dur ihtarna uymad gerekçesiyle vurulduunun ileri sürülmesine dair konuan aabey Efe Hanta ise, ilenen cinayetin üstünün kapatlmak istendiini ileri sürdü. Aabey Hanta, Valilik açklamasna dair unlar söyledi: Yaanan olayn üstünü örtme kaygsyla yaplm çelikili bir açklamadr. Kardeimin vurulduu yere gittim, toprak ile örtülmü. Bizim bu iki günde yaadklarmz öyle Valiliin anlattna benzemiyor. Bizden bir eyler saklanyor. Hanta, kardeinin öldürülmesi olaynn takipçisi olacaklarn ve hukuki mücadelelerini vereceklerini ifade etti.

OTOPS RAPORU çIKTI

Cinayete dair hazrlanan otopsi raporunda ise, Hantan bandan vurularak öldürüldüü bilgisi yer ald. Hantan vücuduna 2 ateli silah mermisi girii, bir çknn bulunduu tespitinde bulunulan raporda, ensesinin sa tarafndan giren ateli silah mermisinin sa göz ve burun ksmndan çkt kaydedildi.

Hantan sa bacak diz ksmndan giren ateli silah mermisine ait arapnel parças girii bulunduu, arapnel parçasna ait metalin ise, karn bölgesinden çkarld belirtildi. Raporda, Hantan sa bacak diz bölgesindeki ateli silah giriinin elbiseden dolay mesafesinin belirlenemedii ifade edildi. Raporda ayrca Kiinin ölümünün ateli silah mermi çekirdei yaralanmasna bal kafatas kubbe ve kaide kemik krklar ile birlikte intrakranial kanama sonucu meydana gelmi olduu kanaatindeyim eklindeki uzman görüü yer ald. Hantatan otopsi için alnan örnekler, Adli Tp Grup Bakanl Kimya htisas Dairesi ve Adana Adli Tp Kurumu Morg htisas Dairesine gönderildi.

Ana Sayfaya Git