Ölenlerin varisinden bakanlık tazminatı!

5 keşinin hayatını kaybettiği trafik kazasında bakanlık 'araç hasar gördü' diye ölenlerin varislerinden 250 bin Euro tazminat istedi.

Haberler 19.03.2019 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, Diyarbakrn Lice ilçesinde 20 Haziran 2017de ejder tipi jandarma zrhl aracnn Diyarbakr-Bingöl Karayolunda çarpt otomobilde bulunan 5 kiinin öldüü kazada tazminat talep etti.

Bakanlk, Mahmut Öner (74), Mevlüt Data (64), Abdulhamit Data (63), Fikri Demirba (53) ve annesi Zeynep Demirban (76) yaamn yitirdii kazada, ölen araç sürücüsü Fikri Demirban varislerinden zrhl araçta meydana gelen maddi hasar nedeniyle urad zararn tazmini karlnda 250 bin Euro tazminat talep etti.

ALEYE HTARNEME GÖNDERLD

çileri Bakanl tazminat istemine, kazann meydana gelmesinden sonra Lice lçe Jandarma Karakolu tarafndan, kazann sivil aracn sürücüsü Fikri Demirban erit ihlali yapmas sonucu meydana geldii, araç sürücüsü Demirban asli, zrhl aracn sürücüsünün tali kusurlu olduu yönünde olay yeri inceleme tutana tutmasna dayanak yapt. Bakanlk, kazada urad zararn tazminin edilmesi için olayda yaamn yitiren aracn sürücüsü Fikri Demirban varislerine 250 bin euronun ödenmesi için ihtarname gönderdi.

Kazada hasar gören zrhl aracn toplam maliyetini 350 bin Euro olarak hesaplayan Bakanlk, araçtan geriye kalan sovdaj bedeli olarak 100 bin TL tutuunu, aracn pert olmasndan kaynakl meydana gelen zarar karlnda Demirba ailesine 250 bin Euro borç çkartt. Bakanlk, 250 bin Euronun kazann olduu tarihten itibaren yasal faiziyle birlikte bankaya yatrlmasn istedi. Bakanlk, 659 sayl Kanun Hükmündeki Kararnamenin darenin adli yargda dava açmadan veya icra takibi balatmadan önce kar taraf sulha davet etmesi esastr hükmünü hatrlatarak gönderdii ihtarnamede, ihtarnamenin ailenin eline geçtii andan itibaren 30 gün içinde parann ödenmesini istedi. Bakanlk, yasal faizi ile birlikte istenilen tazminatn yatrlmamas durumunda, yarg yoluna gidecei ihtarnda bulundu.

DELLLERN EKSK TOPLANDII KUKUSU

Demirba ailesinin avukat Velat Bozhan, kazann karan taraflarndan birinin jandarma olmas ve olay yeri tutanann yine jandarma ekipleri tarafndan düzenlenmi olmas ve kendilerinin de olay yeri inceleme srasnda orada olmamalarnn delillerin eksik topland yönünde kendilerini kukulandrd öne sürerek, Normalde, jandarma bölgesinde olduu için jandarma tarafndan tutanak tutulmas zorunludur. Lakin iki tarafn ayn olmas, bizim de olay yerinde olmamamz delillerin eksik topland yönünde bir kuku, üphe yaratyor ifadesini kulland. Bozhan, erit ihlalinin olduu tespit edildi. Gidie göre sa tarafta olan zrhl aracn sol erit üzerinde lastik izleri tespit edildi. Buna ilikin rapor savclk dosyas içerisine konuldu diye konutu.

KABUL EDLEBLR BR HUSUS DELDR

Bozhan, olayn nasl gelitiine dair civardaki karakol, güvenlik noktalar ve zrhl aracn kamera görüntülerini adli makamlardan talep ettiklerini; ancak, civardaki güvenlik noktalar ve karakollarda kamera kaytlar bulunmad zrhl aracn kamerasnn bozuk olduu ve araç kamerasnda görüntü bulunmadnn kendilerine bildirildiini ifade etti.

Jandarma tarafndan tutulan tutanan net olmadn kaydeden Bozhan, Olayda kamera görüntülerinin bulunmamas bir eksikliktir. Bölgenin güvenlik bölgesi olmas nedeniyle kamera görüntülerine ulalabilecei kanaatindeyiz. Ancak u ana kadar dosyaya sirayet eden görüntüler henüz bulunamad. Bunun için savclktan yeniden aratrma talep edeceiz eklinde konutu.

SUçU AABEYME YIKTILAR

Olayda aabeyi Fikri ve annesi Zeynep Demirba yitiren Yaar Demirba, olayda yaamn yitiren 5 kiinin de akraba olduunu, bir önceki gün bir askeri aracn kart ve ölen 2 sivilin taziyesinden geldikleri srada kendilerinin de zrhl aracn altnda kaldn ifade etti. Olay duyduklarnda, yaadklar acdan dolay ne yapacaklarn bilmediklerini belirten Demirba, Birkaç gün yastaydk. Bir ey yapamadk. Suçu aabeyimin üzerine yktlar ifadesini kulland.

5 GÜVENLK KAMERASI VAR AMA GÖRÜNTÜ YOK

Kazaya neden olan ejder tipi zrhl aracn 5 güvenlik kamerasnn bulunduunu, ancak kamera görüntülerini talep ederken, aracn güvenlik kameralarnn arzalandnn olaya ilikin görüntü bulunmad yönünde kendilerine bildirimde bulunulduunu iaret eden Demirba, unlar söyledi: 5 tane güvenlik kameras var, illa ki çevrede karakol da var. steseler Hezan tarafndan görüntüyü bulabilirler. Bir an önce olaya ilikin görüntü kaytlarnn bulunmasn istiyoruz. Görüntü kaytlar bulunursa her ey belli olur. Görüntü kaytlarnn bulunmamas kötü niyetlidir. Delilleri karartmadr.

Ana Sayfaya Git