Oltu Çayı buz tuttu

SİBİRYA soğukları nedeniyle Erzurum'un Oltu ilçesindeki Oltu Çayı'nın yüzeyi buzla kaplandı. Muş'ta ise aşırı soğuklar nedeniyle birçok aracın mazot deposu dondu.

Haberler 24.12.2016 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sibirya üzerinden gelen yüksek basncn etkisi altnda olan Dou Anadolu Bölgesinde dondurucu souklar yaam felce uratt. Hava scaklnn gece sfrn altnda 25 dereceye kadar dütüü Oltu ilçesinden geçen Oltu çaynn yüzeyi buz tuttu. Souktan sokaklarda yürümekte zorluk çeken vatandalar soluu bulduklar kapal mekanlarda alyor. Oltulu vatandalardan Tahsin Kaplan, 53 yandaym Oltuda böyle souk bir k ilk kez hatrlyorum. naallah bu souklar ve kar, ilkbaharla birlikte yerini scak ve bol verimli bir sezona vesile olur dedi.

Sibirya souklar nedeniyle Muta da birçok aracn mazot deposu dondu. Mu-Bingöl karayolunda seyir halinde yaktlar donduu için arza veren kamyonlar, sürücüleri tarafndan yol kenarnda tamir ettiriliyor. Bingölden ald hazr sular Diyarbakra götürmek üzere yola çkan Maallah çakr, Hava çok souk. Araç hareket ettii zaman souun etkisi daha da artyor. O nedenle mazot katlayor ve araç stop ediyor. Dünden beri araç burada kalm. Ustay getirdik, inallah arac çaltrp buradan çkacaz diye konutu.

ARAçLAR çALIMIYOR

Sabahlar araçlarn çaltramayan vatandalar ise, oto tamircilerinde younlua neden oldu. Günde ortalama 50 aracn tamir için geldiini belirten Medeni Yalçn Araçlar souktan donuyor. Takviye yaptrp çaltryoruz. Antifriz ve yan da kontrol ediyoruz ve çaltrp müterilerimize teslim ediyoruz dedi.

Öte yandan Ardahann Göle ilçesinde dün gece hava scakl sfrn altnda 32.2 dereye kadar dütü. Yine sfrn altnda olmak üzere scaklklar Erzurumun Horasan ilçesinde 28.3,, Arda 28.2, Ardahanda 26.2, Karsta 22.9, Muta 21.4, Erzurumda 18.7, Idrda 18.1, Erzincanda 10.5 derece olarak ölçüldü. Meteoroloji 12nci Bölge Müdürlüü uzmanlar, bölgede yarndan itibaren kar yan beklendiini, ya ile birlikte hava scaklklarnda artk beklendiini açklad.

Ana Sayfaya Git