Ölüm kavşağı çözüm istiyor!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde vatandaşlar, birçok ölümlü kazanın meydana geldiği ve 'ölüm kavşağı' olarak adlandırdıkları tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Dedeman kavşağına çözüm bekliyor. Irak’a giden ağır tonajlı tırların bu kavşaktan geçtiğini ve ölümlü kazalara neden olduğunu kaydeden vatandaşlar, yetkililerin kavşakla ilgili düzenleme yapmasını istiyor.

Haberler 07.10.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe Dedeman kava ilçe sakinlerinin korkulu rüyas haline geldi. Sürekli ölümlü kazalarn yaand kavak halk tarafndan ölüm kava olarak adlandrlmaya baland. lçede çevre yolu olmad için Iraka transit tamaclk yapan ar tonajl araçlarn da bu kavaktan geçmesi kavan trafik younluunu arttryor. Vatandalar yayalar için kavakta bir düzenleme yaplmasn istiyor. Kavakta klandrmalarn da yetersiz olduunu belirten Kzltepeliler, ölümlü kazalarn son bulmasn ve çevre yolu istiyor.

Ylda 20-25 insanmz hayatn kaybediyor

42 ilden daha büyük olan Kzltepede çevre yolu olmamasna dikkat çeken Mardin Toplumsal Dayanma Federasyonu (MTDF) Bakan Mehmet erif Öter, ki gün önce yine burada bir Kzltepeli vatandamz bir trn altnda kalarak hayatn kaybetti. Burada ylda ortalama 20-25 insanmz hayatn kaybediyor. Iraka giden ar tonajl trlar ve kamyonlar bu insanlarn ölmesine sebebiyet vermektedir. Biz bunu defalarca yetkililerimize ilettik. Gördüünüz gibi bu kavakta doru düzgün klandrma yok. Burada sesli k olmas gerekiyor. nsanlar karya gidip geliyor ama önlem yok, demir bariyerler yok. Baka yerlerde kavaklar ve güvenceli bir ekilde yayalar koruyor. Ama burada yaknda üst geçit yok, alt geçit yok. Ortadouya giden araçlarn ne ii var Kzltepenin ortasnda. Dümdüz ova yani burada çevre yolu yaplmas için en ufak bir engel yok dedi.

Yaya geçidi düzenli deil

Kzltepe Gazeteciler Dernei Bakan Faraç çobanolu ise, Yllardr kazalar olmakta ve onlarca insanmz maalesef yaamn yitirdi. Son olarak çok sevdiimiz bir insanmz kaybettik. Burann düzenlenmesi gerekiyor. Yaya geçidi düzenli deil. Yayalar için farkl düzenlemelerin yaplmas lazm. Bu geçici çözümler olur. Ama kalc bir çözüm için muhakkak uluslararas trafiin buradan çkarlmas lazm. Kzltepeye çevre yolunun yaplmas lazm. Eer trafik younluu buradan düerse inanyorum can kayb az olacak. Bu konuda AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya çevre yolunun yaplacana dair açklamada bulunmutu. Umuyoruz ve diliyoruz sayn vekil bu açklamasnn arkasnda duracak diye konutu.

Trafik klarnn düzenli çalmadn iddia eden vatandalar, kavan yayalarn can güvenliini koruyacak ekilde yaplmasn istedi. Vatandalar yetkililerin seslerini duymasn istiyor.

Ana Sayfaya Git