Ölüm kavşağı

Mahalle sakinleri, trafik ışıklarının olmamasından dolayı kazaların yaşandığı kavşak ile ilgili yetkililerden çözüm bulması çağrısında bulundu.

Haberler 09.01.2020 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesi Frat Mahallesi sakinleri, ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan trafik kazalarnn meydana geldii mahalledeki kavaa, trafik konulmasn istedi.

Haftada 1- 2 sefer kazalara ahit oluyoruz

Trafik klar olmad için kazalara ahit olduklarn dile getiren mahalle sakinlerinden slam Yüce, Bu mahallede oturuyorum. Kara yollarnn yapt bu yol projesinde kavak iaretleri ve trafik klar olmad için haftada 1- 2 sefer kazalara ahit oluyoruz. Örnein 3 gün önce bir araç takla att ve kaza esnasnda oförün yannda bulunan bayan vefat etti. eklinde konutu.

Yetkililere seslenen Yüce, Yetkililere buradan bir duyurumuz var. Acilen buraya bir klandrma yapmalarn istiyoruz. Kavakta bulunan levhalar düzene sokmalar lazm. Bunu önemle rica ediyoruz. Hatta geçen hafta da bir kaza olmutu. Yaanan bu kazada da bir çocuk hayatn kaybetmiti. Meydana gelen bu tür olaylardan dolay çok üzülüyoruz ve rahatsz oluyoruz. Yetkililerin bizlere kulak vermelerini ve gerekli müdahaleyi yapmalarn temenni ediyoruz. ifadelerini kulland.

Bu kavak ölümcül bir kavaktr

Kavaa trafik iaretlerinin art olduunu ifade eden mahalle esnaf ükrü, Bu kavak ölümcül bir kavaktr. Her gün kazalar yaanyor. Geçen günlerde meydana gelen bir kazada bir bayan yaamn yitirdi. Buraya kl trafik iaretleri art. Diyarbakr Valisi veya belediye yetkililerden buraya kesinlikle bir çözüm bulmalarn istiyoruz. dedi.

çocuunu siparilere gönderirken sürekli endielendiini belirten esnaf ükrü, Ben bir esnaf olarak çocuumu motosikletle siparilere gönderiyorum. Sürekli aklm çocuumda kalyor. çünkü araçlar buradan süratle geçiyor. Ya yola tümsek koysunlar ya da trafik levhalarn koysunlar. Can güvenliimiz için bu duruma mutlaka bir çözüm bulsunlar. ifadelerini kulland.

Ortaokul örencisi Muhammet Metin ise öyle konutu:

Eren ahit Eronat Ortaokuluna gidiyorum. Buradan geçerken ne kavak var ne kl trafik cihaz var. Geçen gün burada bir kaza oldu. Ben, arkadalarm ve kendim adma korkmadan buradan geçmek istiyorum. Buraya kavak ve kl trafik cihazn yapmalarn rica ediyorum.

Araçlarn kulübemize dalmasndan korkuyoruz

Haftada 2-3 kazann olduuna dikkat çeken site güvenlik görevlisi Muhammet Medeni Önalan, Kazalarn yaanmamas adna önlemler alnmas halinde mutlu olacaklarn söyledi.

Önalan, Buraya kavak ve kl trafik cihaz yaplmas iyi olur. çünkü haftada hiç olmazsa 2 veya 3 kaza meydana geliyor. Hatta biz, burada güvenlik görevlisi olarak çalyoruz. Kulübemiz, caddeye yakn olduu için araçlarn kulübemize dalmasndan korkuyoruz. Örnein, 2 gün önce de burada bir kaza meydana geldi. Ar yarallar vard. Yine geçenlerde biraz daha aada bir kaza oldu, o kazada da 3 kii öldü. Bu tür kazalarn yaanmamas adna birtakm önlemler alnrsa çok seviniriz. En azndan bizim can güvenliimiz salanm olur. dedi.

Arabalar için hz sabitleme cihaz olsun

Okula giderken kendisine de araba çarpmasndan son anda kurtulduunu belirten ortaokul örencisi Taha Sevim, Okula giderken servis bizi, u köeden alyor. Arabalar da buradan geçiyor, az kalsn bir araç bana vuracakt. Geçen gün de burada bir kaza oldu. Araba takla att. Bu kazada 1 kii öldü. Buraya klarn yaplmasn istiyoruz. Kavaklar yaplsn. Bir de burada arabalar için hz sabitleme cihaz olsun. Mesela 20 km hz üzerine araçlar çkmasn. ifadelerini kulland.

Belediye yetkilileri bu duruma el atmas lazm

Mahalle sakinlerinden Mehmet Karabulut ise öyle konutu:

Mahalle sakini olarak bu durumdan çok ikayetçiyiz. ki büyük cadde ortasnda kavak ve klarn olmamas bizi rahatsz ediyor. Gerekenin derhal yaplmasn talep ediyoruz. Artk belediye yetkilileri bu duruma el atmas lazm. Ayrca burada kazalarn haddi hesab yok, sürekli kazalar meydana geliyor. çocuklar zor durumda kalyor.

Ana Sayfaya Git