Ölümü bekleyen hastalar!

BİNGÖL Valisi Kadir Ekinci, Karlıova ilçesinde yaşayan silikozis (akciğerlerde tozun birikimi sonucu doku hasarı ile seyreden bir meslek hastalığı) hastalarıyla bir araya geldi.

Haberler 12.04.2019 - 14:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Kadir Ekinci, beraberindeki l Emniyet Müdürü Metin Akay, l Jandarma Komutan Albay Mevlüt Dirim ile birlikte Karlova ilçesinde yaayan silikozis hastalarn ziyaret etti. Karlova Öretmenevinde düzenlenen bulumada, silikozis hastalarnn sorunlarn dinleyen Vali Ekinci, hastalar için çeitli hizmetlerin verildiini söyledi.

SLKOZS HASTALARI

Silikozis hastalarna engelli maa, elektrik ve ilaç desteinin verildiini anlatan Vali Ekinci, Ar hastalara kira yardm, oksijen tüpü, jeneratör ve solunum cihaz, tüm hastalarmza yakacak yardm ve çocuklarna artl eitim ve salk yardmlar yaplyor. Bunun dnda beklenmeyen durumlarn tamamnda silikozis hastalarmza pozitif ayrmclk yaplarak dier konularda da yardmc olunmaya çallmtr. Türkiye çapnda ve özellikle de Bingölde silikozis hastalarna yönelik çalmalarla, kot talamann yasaklanmasna, silikozis hastalarnn hastanelerde ücretsiz tedavi görmesine, malulen emeklilik hakknn tannmasna, oksijen makinelerinin daha salkl kullanlmas için trafo fazlarnn yükseltilmesine öncülük eden, vesile olan sivil toplum gönüllülerine teekkür ediyorum.

insanmz güçlü maneviyat, altn kalbi ve tertemiz kiilii ile hizmetin en iyisini hak ediyor. nallah devletimiz güçlendikçe ve imkanlarmz arttkça bu hizmetlerin standard daha artacak, insanmz daha modern ve kaliteli hizmetler almaya devam edecektir. Bizler bütün imkanlarmzla bu ailelerimizin yannda olmaya devam edeceiz dedi. Karlovada halen 110 silikozis hastasnn bulunduu, geçen süreçte de 14 kiinin yaamn yitirdii örenildi

Ana Sayfaya Git