Ölümü hiçe sayıyorlar

Vatandaşlar, 'Surlara çıkmak tehlikeli ve yasaktır' tabelasına rağmen surlara çıkıp fotoğraf çekme yarışına giriyor.

Haberler 09.03.2020 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan surlara çkmak yasakland. çevreye aslan Surlara çkmak tehlikeli ve yasaktr tabelalarna aldr etmeyen vatandalar ise, fotoraf çektirmek isterken ölümle burun buruna geliyor.

Son dönemde yerli ve yabanc turistlerin gözde tatil mekanlarndan biri haline gelen Diyarbakrda güvenlik nedeniyle surlarn üzerine çkmak yasakland.

YASAI UMURSAYAN YOK

Özellikle tarihi Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camii alannda bulunan surlarn üzerine çklmas yasaklanmasna ramen vatandalar fotoraf çektirmek için tehlikeye aldr etmeden surlara çkmaya devam ediyor. Surlara çkmak tehlikeli ve yasaktr tabelas önünde açklamalarda bulunan Metin Hasgümü, surlarn etrafna tabela aslmasn istedi. Hasgümü, Merak ettiimiz için çktk, biz de Diyarbakrn yerlilerindeniz. Surun son halini, içini, Hevsel Bahçelerini merak ediyoruz. Böyle yüksek tepede merakmz gideriyoruz. Yasaklar sevmiyoruz. çklmamas için koruma tedbirleri, uyar levhalar aslabilir, görevliler konulabilir. Ne yaplrsa yaplsn bunun önüne geçemezsiniz. nsanlar bir ekilde merakn gidermek için çkyor dedi.

ÖLÜMÜ HçE SAYIYORLAR

Surlara çklmamas için görevlilerin bulundurulmas gerektiini aktaran Rfat Kcnuk ise, tarihin daha iyi tantlmas ve ekonomiye destek verilmesi için Diyarbakr gençlerinin bilinçlendirilmesi ve rehberlik yaplmas gerektiini kaydetti. Kcnuk, Burann yerli gençleri yetisin, burada rehberlik yapsn, turistler gelsin hem para kazanrz hem de gençlerimiz bilinçlenir i sahibi olur. Bunlar çok güzel eyler. Surlara çkmak yasak ama o merak gidermek için çkmam lazm, tel taksalar, yasak yapsalar da engellenemez. Buraya görevli konulmas lazm, bakada çaresi yok. Misafirlerimiz sura çkmak istediini söylüyor, ben de yasak olmasna ramen çkartyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git