Ölümüne hayat kurtardılar!

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü Guznak Mezrası'nda kanaması olan 4 aylık hamile Fener Aslan, olumsuz hava koşullarına rağmen nefes kesen operasyonla kurtarıldı.

Haberler 08.02.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz yl Haziran aynda Kulp lçesinde doum sanclar artn hamile bir kadn hastaneye götürürken helikopter havadayken doum yaptran, Dr. Özgür Korkmaz, salk personeli Cemil Sevdirir, Kaptan Pilot Nedim Güngör, Kaptan Pilot lhan Güler bukez de kanamas olan 4 aylk hamile Fener Aslann hayatn kurtard.

Kulp lçesine bal Kayack Köyü Guznak Mezrasnda 4 aylk hamile Fener Aslann, 2 gün önce kanamas balad. Olumsuz hava koullar nedeniyle hastaneye götürülemeyen ve durumu arlaan Aslann yaknlar lçe Salk Müdürlüüne haber verdi. Hemen harekete geçen ambulans ve salk ekipleri, youn kar ya nedeniyle kapal olan köy yolundan mezraya ulaamad. 2 gün süren çalmlara ramen Guznak Mezrasna ulalamamas üzerine Salk l Müdürlüünden yardm istendi. Bunun üzerine bugün Dr. Özgür Korkmaz, salk personeli Cemil Sevdirir, Kaptan Pilot Nedim Güngör, Kaptan Pilot lhan Gülerden oluan salk ekibi helikopter ambulans ile kanamal hamile Fener Aslan hastaneye götürmek üzere havaland.

NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU

Youn kar ya nedeniyle helikopterin ini yapaca alan bulamayan pilotlar, bir süre sonra ölümü göze gelerek mezra yaknlarna zorlu bir ini gerçekletirdi. Hava ambulansnn geldiini gören mezra sakini de hamile kadn battaniyeye sararak, dik da yamacna inen helikoptere kadar yaklak 500 metre tad.

Salk merkezlerinin ilk müdahalesinin ardndan durumu kritik olan Fener Aslan ve ei Hediyetullah Aslan ile birlikte helikoptere alnarak Diyarbakr Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesine ulatrd. Aslan, burada tedavi altna alnd.

8 çocuk babas Hediyetullah Aslan einin 2 günden beri çok kan kaybettiini belirterek, ki gün önce yetkililerden yardm istemitik. Ancak yol karla kapal olduu için ambulans mezraya gelemedi. Allah raz olsun helikopter salk ekibi, hayatlarn bizim için tehlikeye att. Onlara çok teekkür ederim, eimi kurtardlar dedi.

Dr. Özgür Korkmaz da, hasta kadnla ilgili kendisine bilgi verildiinde hava artlarnn kötü olduunu belirterek, Hava artlar kötüydü. Ancak 1 saat sonra havann açlmasndan sonra gidebileceimizi söyledik. l Komuta Merkezi kara ambulansn köye gidemediini aktard. Biz de bunun üzerine yerin kordinatn istedikten sonra kalk yaptk. Hem k koullar, hem de yaz aylarnda bile o bölgeye araçlarn gitmesi bile zordur. K artlarnda yollarn karla kapanmasndan dolay kara ambulanslarn ulaamad yerlere bize haber veriyorlar. Hasta, gebe ve kanamal olduu için, kara ambulanslarn ulamamasndan dolay hasta hayatn kaybedebilirdi. Ancak biz yaklak 40 dakikada hastaya ulaabildik. Mezrada ilk müdahalesini yaptktan sonra hava ambulansna alp, Diyarbakra getirdik. Hastaya ilk ulatmzda hasta, yar baygn haldeydi. Ama biz ilk müdehalesini yapp, naklini saladk. Bebein durumunu bilmiyorum ama annenin salk durumu iyi. Gittiimiz yer Kulp lçesine bal Kayack Köyünün mezras. Tamemen dan yamacnda olan bir yer. ni yerinin olmad, yani bir tarlann bile olmad bir yer. ni yaptmz yerin bir taraf uçurum, dier taraf ise dalk. çok dar bir alanda, büyük bir risk alarak, ekip olarak adeta hayatmz tehkiye atarak inii gerçekletirdik. Aslnda bir ara geri dönmeyi de düündük. çünkü ini yeri yoktu. ndiimiz yere de aslnda ini yeri diyemeyiz. Ekip olarak hayatmz riske atarak, bu görevi gerçekletirdik. Bir can kurtadmz için mutlu ve gururluyuz. yiki de gittik oraya diye konutu.

Ana Sayfaya Git