On Binler Kur'an Sınavına Girdi!

Kur'an Nesli Platformu tarafından 46 il ve 100'ün üzerinde merkezde düzenlenen umre ödüllü "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı Sınavı" on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Haberler 06.11.2017 - 08:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran Nesli Platformu tarafndan düzenlenen Türkiye geneli Kuran Nesline Kuran Pnar Snav, dün saat 10.30da balad 12.00de sona erdi. On binlerce kiinin katlm ile gerçekleen umre ödüllü snav, 46 il ve 100ü akn merkezde düzenlendi.

Snavn 1inci kategorisinde olan çocuklar için 60 soru, 2inci ve 3üncü kategorisindeki genç ve yetikinler içinse 80 soru soruldu. Snav bavurusunu yapt merkezden farkl bir yerde snava giren adaylara gereken kolaylk Kuran Nesli Platformu görevlilerince salanp, bulunduklar snav merkezinde snava alndlar. Snava giren adaylar bu hayrl yarta ter dökerken, snava katlmn youn olduu görüldü.

Öte yandan snava girecekleri okula gelen katlmclarn heyecanlar gözden kaçmazken, snava girenlerin büyük çounluun çocuk, genç ve kadnlardan olumas dikkatlerden kaçmad. Ayrca snava girenlere platform görevlileri tarafndan eker ikram edilirken, kimi anne ve babalar ise snava giren çocuklarn okul önlerinde heyecanla bekledii görüldü.

DYARBAKIRDA 6 MERKEZDE SINAV

Diyarbakrda 6 merkezde yaplan snava birinci kategoriden bin 500, ikinci kategoriden 600, üçüncü kategoriden de bin 700 kii katld. Saat 10.30da balayan snava, birinci ve ikinci kategoriden 2 bin 100 çocuk katld. Velileriyle birlikte snav merkezine gelen çocuklar, snflarna geçerek snava girdi.

Snav hakknda konuan çocuklar, snav çok anlaml bulduklarn ve snava çaltklar kitaptan örendiklerini hayatlarnda uygulamaya çalacaklarn söylediler. Snava katlan çocuklardan Rabia Nur Alçin (13), snav kitabndan çok istifade ettiini belirtti. Snav çok anlaml bulduunu ifade eden Alçin, herkesin Kurana göre yol almas gerektiini ifade etti.

Snava girmesindeki amacnn ödül olmadn dile getiren Alçin, Bazlar bu snava hediye için giriyor, ama ben bu snava bu surelerin anlamn örenmek ve kendimi deerlendirmek için girdim. nsanlar Kurana göre gitmelidir. Kim Kurana göre giderse cennete girer. Bazlarmz Kurana göre deil de kendi zihinlerindeki batl inançlarla yola çkyorlar, Allahn istemedii eyleri yapp yola çkyorlar, onlar yaptklarnn iyi olduunu zannediyorlar ama öyle deil. Bizim Kurana göre yol almamz lazm. dedi.

KURAN OKUMALIYIZ

Hayrunnisa Sancar (11) ise Kuran örenmenin önemine deindi. Snava çaltn söyleyen Sancar, Kitab ki kere okudum. Aslnda ben geçen seneler de snava katldm. Bu sene de girmek istedim, bu sene bir eyler kazanmak istiyorum. Hz. demin kssasn birkaç defa okudum. Kitap çok güzel bir kitapt. Kuran okumal, okurken de mealini de okuyarak bunu anlamalyz. Onlarn bu snava katlmalarn isterim. Bu snav çok güzel ve insanlar slama daha da yaklatryor. ifadelerini kulland.

Snava hazrlanarak Kuran daha iyi anladna vurgu yapan Yusuf çelik (13) de bu snav ile elde edilen bilginin çok önemli olduunu söyledi.

KAZANMASAM DA ÜZÜLMEM

Snav kazanacana inancnn tam olduunu ifade eden çelik, sözlerine öyle devam etti: Verilen kitab okudum, çaltm. nallah ben de kazanrm, arkadalar da kazanr. Kaydm yaptktan sonra aldm kitab okumaya baladm. Her akam bo vakitlerimde kitab okuyordum, okudukça kavramaya çalyordum. Her zaman nasl bir snav olacan düünüyordum, ona göre hazrlk yapyordum. Kitapta Kuran Kerimin baz sureleri ayetleri vard, bu ayetlerin bazlarnn Arapçasn ezberleyebildim, ne anlama geldiini örendim. Bu kitab okuyarak Kuran Kerimi daha iyi anladm, içindeki bilgileri örendim. Önemli olan kazanmak deil, örenebilmektir. Kazanmasam da hiçbir ey olmaz, hiçbir ekilde üzülmem, çünkü daha iyi bir eyi, Kuran- Kerimi örenmeyi elde ettim. Bunlar örenmek bana göre güzel bir hediyedir. yi ki bu snava girdim.

Snavn önemli bir snav olduunu dile getiren Abdullah Pekta (14) da snavn kaybedeninin olmadn ifade ederek, çalt snav kitabndan çok ey örendiini belirtti.

PLATFORM BAKANI MEM

Snavla ilgili açklamalarda bulunan Kuran Nesli Platformu Bakan Molla Beir imek, platform olarak her yl Kuran anlamak adna geleneksel olarak bu tür etkinlikler tertiplediklerini söyledi.

Bu yl snavn 5incisini gerçekletirdiklerini belirten imek, Bugün Türkiye genelinde Kuran Pnar Snav yapld. Elhamdülillah çok cokulu bir ekilde geçtiine ahitlik ettik. Halkmz çarlarmza cevap verdi, Kurana önem verdi ve çocuk-çocuuyla okullara akn etti. Veliler çocuklarnn elinden tutarak okullara geldi, bu bizi ziyadesiyle mutlu etti. dedi.

Halkmza Kurann mesajn aktarmaya çalyoruz

46 il ve 100ün üzerinde merkezde snavn yapldn hatrlatan imek, Snava on binlerce kii müracaat etti. Snav neticelendikten sonra snava kaç kiinin katldn örenebiliriz. Ama çounluunun snava itirak ettiini söyleyebiliriz. Snavla ilgili önemli bir sorun genel olarak yaamadk. Ama lokal de olsa birkaç yerde gereksiz bürokratik sorunlarla karlatmz söyleyebiliriz. Böyle bir eyi esefle karlyoruz. Halkmza Kurann mesajn aktarmaya çalyoruz. Dolaysyla bürokratik engellerin olmamasn düünüyoruz, ama maalesef zaman zaman kimi yerlerde sorunlarla karlatmz da paylamakta fayda görüyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git