Ön yargıları kıralım!

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri için kente gelen Mersin Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu, yazar ve yönetmen Ümmiye Koçak, Diyarbakır'a ön yargıyla bakanlara seslenerek, "Burası müthiş bir yer. Ülkemizin doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi, her yeri cennet gibi. Şu ön yargılarımızı kıralım lütfen, kucaklaşalım. Tam kucaklaşma zamanı" dedi.

Haberler 28.02.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakanlnn giriimiyle 8 Mart Dünya Kadnlar Günü etkinlii kapsamnda, Mersindeki Arslanköy Kadnlar Tiyatro Topluluunun kurucusu, yazar ve yönetmeni Ümmiye Koçak ve ekibi, Diyarbakrda tiyatro oyunu sahneledi. Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenen oyunu, Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Cumali Atillann ei Lütfiye Atilla ve kentte farkl merkezlerde eitim gören çok sayda kadn izledi. Ümmiye Koçak ve ekibin rol ald oyun beeni toplad.

NE OLUR ÖN YARGILAR KIRILSIN

Ekibiyle birlikte büyük alk alan Ümmiye Koçak, oyunun ardndan yapt konumada, kentte daha önce de sahneye çktn, Diyarbakrda bulunmaktan mutluluk duyduklarn söyledi. Koçak, öyle konutu:

Diyarbakra daha önce de gelmitik, tad damamzda kald. Gittiimiz her yerde anlatyorduk, scack insanlarn, herkes Diyarbakr scak bilir. Karpuzu çok mehur ama ben de diyorum ki sadece karpuzu deil, insanlar da çok scak. Buras müthi bir yer. nsanlar çok ön yargl douya kar. Ama benim canm acyor biliyor musunuz. Hiç söylenildii gibi deil, o kadar güzel ki burada krallar gibi arlanyoruz. Tek üzüldüüm konu; ne olur buradaki ön yarglar krlsn, bizim ülkemizin dousu-bats, kuzeyi-güneyi her yeri cennet gibi. Buras da ayn. nsanlar scack, ben çok seviyorum buray. Bakn üzülecek hiçbir ey yok canmn içleri. Buras o kadar güzel ki insanlar o kadar scak ki ne olur u ön yarglarmz kralm lütfen ya, kucaklaalm. Tam kucaklama zaman imdi, artk çekinmeyin, çekinecek hiçbir ey yok. Ne olur u ön yarglarmzdan bir kurtulalm, herkes Diyarbakr dediinde aman demesin artk. Gerçekten oras çok güzel bir yer desin. çünkü, gerçekten öyle. çekinmenize gerek yok, korkacak hiçbir ey yok, her ey süper. nsann, insanca deer verildii yerlerden bir tanesi olarak düünüyorum.

Etkinlik kapsamnda yarn ise Ümmiye Koçakn New York Avrasya Film Festivalinde Sinemada En yi Avrasyal Kadn Sanatç ödülünü ald Yün Bebek adl filminin gösterimi yaplacak.

Ana Sayfaya Git