Onaysız kur'an imha edilecek!

Diyanet sakıncalı bulduğu Kur'anı Kerimleri imha edebilecek

Haberler 12.07.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Onaysz Kuran Kerimin internette olmas halinde yayn yapan sitenin kapatlmas için karar verebilecek.

Diyanet leri Bakanl, slam dininin temel nitelikleri açsndan sakncal olduu tespit edilen Kuran Kerim ve meallerinin basm ve yaymnn durdurulmasna, datlanlarn toplatlmas ve imha edilmesine karar verebilecek.

Cumhurbakanl Tekilat Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesi ile Diyanet leri Bakanlnn görevlerine eklenen madde ile Mushaflar nceleme ve Kraat Kurulunun onay ve mührü bulunmayan Mushaflar, cüzler halindeki Mushaflar, mealli Mushaflar ile sesli, görüntülü ve elektronik ortamda hazrlanan Kuran Kerimler baslamayacak ve yaymlanamayacak.

Onaysz veya mühürsüz basld veya yaymland tespit edilen Mushaf ve cüzler halindeki Mushaflar ile sesli, görüntülü ve elektronik ortamda hazrlanan Kuran Kerimlerin, Bakanln müracaat üzerine, basm ve yaymnn durdurulmasna, datlanlarn ise toplatlmas ve imha edilmesine karar verilebilecek.

ERM ENGELLENECEK

Ayrca Din leri Yüksek Kurulu Bakanlnca Kuran Kerim mealleri, Bakanlk ile dier kamu kurumlar, özel kii ve kurulularn talebi üzerine veya resen incelenecek ya da incelettirilecek. nceleme sonunda slamn temel nitelikleri açsndan sakncal olduu Kurul tarafndan tespit edilen meallerin, Bakanln yetkili ve görevli merciye müracaat üzerine, basm ve yaymnn durdurulmasna, datlanlarn toplatlmas ve imha edilmesine karar verilebilecek.

Yaynn internet ortamnda yaplmas halinde, Bakanln müracaat üzerine, bu yaynla ilgili olarak eriimin engellenmesi yetkili kurumlardan istenebilecek.

TRAZ EDLEBLECEK

Bu kararn bir örnei gerei yaplmak üzere Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumu Bakanlna gönderilecek. Bu kararlara ve Bakanln talebinin reddine dair kararlara kar tefhim veya tebliinden itibaren iki hafta içinde yetkili ve görevli merciye itiraz yoluna gidilebilecek. tiraz üzerine verilen karar kesin olacak.

Toplatma ve imha kararna veya eriimin engellenmesi kararna itiraz edilmesi, karara konu yaynlarn toplatlmasn ve bu yaynlara eriimin engellenmesini durdurmayacak. Toplatma ve imha kararna konu yaynlar, bu karara süresi içinde itiraz edilmedii veya yaplan itiraz reddedilmesi durumunda imha edilecek.

Ana Sayfaya Git