Onbaşı şehit!

IRAK'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, Uzman Onbaşı Mehmet Köklü şehit oldu.

Haberler 25.05.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Derecik ilçesinin karsnda, Irakn kuzeyinde bulunan Avain- Basyan bölgesindeki 2 bin 550 metre rakml Sera Batin üs bölgesine, PKKl teröristler tarafndan ate açld. Güvenlik güçlerinin de annda karlk vermesi üzerine çatma çkt. çatmada Uzman Onba Mehmet Köklü ehit oldu.

Teröristlerin bulunduu bölge, ate destek vastalar ile at altna alnd. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geni çapl operasyon balatld.

BAKANLIK AçIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlndan çatmaya ilikin açklama yapld. Yazl açklamada u ifadelere yer verildi: Irak kuzeyinde devam eden operasyonlar esnasnda 24 Mays 2019 tarihinde PKKl teröristlerle çkan çatmada 1 kahraman silah arkadamz ehit olmutur. Teröristlerin bulunduu bölge, ate destek vastalar ile at altna alnmtr. Bölgede hava destekli operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahl Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine basal ve sabr dileriz. denildi.

UURLAMA TÖREN DÜZENLENECEK

Hakkari Valiliinden yaplan açklamada ise ehit Uzman Onba Mehmet Köklü için tören düzenlendi. Hakkari Da ve Komando Tugay Komutanlndaki törenin ardndan ehit Köklünün cenazesi, memleketi Yozgatn Akdamadeni ilçesine gönderildi.

YOSGATA EHT ATE

ehit Köklünün, Yozgatn Akdamadeni ilçesinde yaayan ailesine ac haber ulat. Olunun ac haberini alan 5 çocuk annesi Güllü Köklü, gözyalarna bouldu. Eini 12 yl önce kaybeden Güllü Köklüyü, dier aile bireyleri teselli etmeye çalt.

Yaklak 1 yl önce göreve balayan ehit Mehmet Köklünün baba evinin balkonuna ve sokaa Türk bayra asld. Yaknlar ve komular, taziye için eve gelmeye balad. ehidin cenazesinin, bugün ilçede düzenlenecek törenin ardndan topraa verilecei belirtildi.

SINIR ÖTES HAREKAT

Saldr sonrasnda, Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan Irakn kuzeyindeki Zap ve Avain-Basyan bölgelerin hava harekt düzenledi. Bakanln Twitter hesabndan yaplan açklamada, Irak kuzeyi Zap ve Avain-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harektlar neticesinde, PKK bölücü terör örgütü tarafndan silah mevzii, barnak, snak ve mühimmat deposu olarak kullanlan hedefler vuruldu denildi.

Ana Sayfaya Git