Onbinler yürüdü

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde düzenlenen Huzur ve Kardeşlik Mitingi'nde, terör lanetlendi.

Haberler 24.12.2016 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde faaliyet gösteren birçok dernek, sendika ve vakf bünyesinde bulunduran Mardin Sivil Toplum Kurulular Platformu öncülüünde Karayollar Parknda, yaklak 10 bin kiinin katld, Huzur ve Kardelik Mitingi düzenlenerek terör saldrlar protesto edildi.

ONBNLER TOPLANDI

Sadece Türk bayraklarnn tanmasna izin verilen mitingde, Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde terör örgütleri lanetlendi ve birlik, beraberlik mesajlar verildi. Youn güvenlik önlemlerinin alnd miting alanna, Terör insanlk suçudur, Türkiye hepimizindir, dümana yedirmeyiz, Biz bir ümmetiz, küresel teröre teslim olmayacaz, Allah bize yeter ve Oyuna gelmeyeceiz yazl pankart ve dövizleri asld.

TERÖRE TEPK VERLD

Mitingte konuan Platformu Bakan Mustafa Aydn, son dönemde artan terörün, öncelikle istikrar, huzuru, büyüme iddiasn ve Türkiyenin duruunu hedef aldn belirterek, öyle konutu:

Ancak, ülkemizde artan vahi terör eylemleriyle hedeflenen sadece 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatanda deildir. Hedef Suriyenin mazlumlarn, Filistinin direni kahramanlarn, Msrn çalnan meru iradesini ve zulüm sistemine kar kyam eden bütün halklarn ümidini ve cesaretini krmak, onlar himayesiz brakmaktr. Nerede, ne zaman patlayaca belli olmayan bombalarla birileri bizi bktrmak, korkutmak ve panikletmek istiyor. Oysa buradan bütün dünyaya verdiimiz mesaj çok açktr. Bizler korkmayacaz, dalmayacaz ve meydanlar kötülere brakmayacaz. Huzurumuza kast eden er odaklarna teslim olmayacak, fitne ateini tututuranlara asla alet olmayacaz. Bomba yüklü araçlarla, yollara- sokaklara yerletirilen patlayclarla ve çocuklarn bedenlerine sardnz bombalarla giritiiniz intihar saldrlaryla bu halkn ancak nefretini ve öfkesini kazanrsnz. Oysa halkmz ölmek de öldürmek de istemiyor. Ey ölüm kusan makinalara dönüenler; kime hizmet ettiinizi bir an düünün! Zarar verdikleriniz ülkeniz, anneniz, babanz, kardeiniz ve baclarnzdr. Kar edenler ise bu corafyann insanlarna ve inancna düman olan ktalar ötesi ecnebiler ve sömürücülerdir. iddet ve terörü kullanan ve kullandranlar, tüccarlarmzn iflas etmesini, turizm tesisleri ve otellerimizin kapanmasn, halkmzn baka yere göç ederek muhacir olmasn ve bölgenin yaanamaz klnmasn istiyorlar. Bu vesileyle, buradan bütün Türkiye kamuoyuna çarda bulunuyoruz; hangi bölgemizde, hangi ilimizde terör saldrs olursa, teröre inat orada daha çok bulunarak, oraya daha çok yatrm yaparak ve oray daha çok sahiplenerek oyunlarn bozacaz. Patlatlan her bomba, öldürülen her bir can bu millete ihanettir. Hainler ise asla iflah olamayacaktr. slam dünyasn kasp kavuran ve müslüman müslümana krdran fitne ateinin en büyük malzemesi milliyetçilik ve mezhepçiliktir. Silahlandrdklar çeteler, kurdurduklar örgütler ve yetitirdikleri ajanlar üzerinden büyük suikastler ve provakasyonlara yeltenenleri milletimiz çok iyi tanmaktadr.

HUZUR VE KARDELK

Platform Bakan Aydn, Huzur ve kardeliimizin en büyük teminat milletimizin, kalbinde bir volkan gibi tad imandr. Bu iman hiçbir güç boamayacak, istiklalimizin nianesi olan bayramz indiremeyecek, huzur ve kardeliimizi bozamayacaktr. Batl ülkeler ve güçler sömürmek için, petrol için, talan etmek için ümmet corafyasn igal edip geriye kan, gözya, sefalet, ykm ve iç sava braktlar. Türkiye ise yaralarn sarmak için, karnlarn doyurmak için ve iç savalarn bitirmek için kardelik ve merhamet seferberlii balatmtr diye konutu.

Mitinge sonradan katlan Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti MKYK üyesi Zeynep Alk, Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez çankr ve Orhan Mirolu ile AK Parti l Bakan Mehmet Ali Dündar birer selamla konumas yapt. Dev bayraklarn açld miting sonunda ksa bir yürüyü yapld.

Ana Sayfaya Git