Önce hayatı sonra aynı sırayı paylaştılar

Diyarbakır'da 4 çocuklu Nizamettin ve Sevda İpek çifti, okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursa birlikte katıldı.

Haberler 25.03.2019 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 13 yldr ayn yasta ba koyan 4 çocuklu Nizamettin ve Sevda pek çifti, gittikleri kursta birlikte okuma yazma örendi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoann himayelerinde balatlan okuma yazma seferberlii kapsamnda Yeniehir Halk Eitim Merkezince açlan kursa, 35 yandaki Nizamettin pek de bavurdu.

Kursa giden pekin gönlü, 4 çocuuna bakan ve okuma yazma bilmeyen 33 yandaki ei Sevda pekin evde oturmasna el vermedi. pek, öretmen Zehra Esmere durumu anlatarak, einin de kursa katlmasn salad.

Kursta yaklak 2 aydr ayn sray paylaan pek çifti, ilk kademeyi baaryla tamamlayarak sertifikalarn ald.

lkokul diplomas almak için ikinci kademeye geçen çift, birlikte okuma yazma örenmenin mutluluunu yayor.

Nizamettin pek, köyde sadece birinci snfa gidebildiini ancak okuma yazma örenemediini söyledi.

Kustaki ilk haftasnn ardndan okuma yazma bilmeyen einin de eitime balamasn saladn anlatan pek, Evde, okula giden çocuklarmzdan da destek aldk. Kzm bana, olum da annesine yardmc oldu. Bu ekilde okuma yazma örendik. Öle saatlerine kadar çalyorum, öleden sonra eimle kursa geliyoruz. Bu srada büyük kzm dier çocuklara bakyor. diye konutu.

- Ayn srada oturmak öz güven veriyor

Sevda pek de okuma yazma bilmenin çok önemli olduunu vurgulad.

Evde çocuklaryla da ders çaltklarn belirten pek, Eimle ayn srada oturuyorum, çok güzel bir duygu. Bu kurs hayatmza büyük heyecan katt. Hayat arkadamla ayn srada oturmak öz güven veriyor. dedi.

pek, okul öncesi öretmeni olmak istediini, einin desteiyle eitimini sürdüreceini dile getirdi.

- insan olmay planlyorlar

Kurs öretmeni Esmer ise mesleini büyük mutlulukla yaptn ifade etti.

nsanlara okuma yazma öretmenin çok güzel bir duygu olduunu anlatan Esmer, unlar kaydetti:

Kursun, kursiyerlere büyük katks oluyor. Bir anneyken, i insan olmay planlyorlar. Meslek sahibi olma hayallerini gerçekletirmek için ilk adm atyorlar. pek çiftinin de kursa baladktan sonra hayata bak açlar deiti. Kendilerini gelitirdiler. Okumann asla ya yok. nsan isterse her yata bir eylere sahip olabilir.

- Karanlk dünyalarna k yakyoruz

Yeniehir Halk Eitim Merkezi Müdürü Nuray Hurata, okuma yazma seferberlii kapsamnda bir ylda, 9 bin 603ü kadn olmak üzere 10 bin 408 kiinin katld 772 okuma yazma kursu açtklarn bildirdi.

Merkezde 14 ya ve üzerindeki yetikinlere eitim verdiklerini belirten Hurata, çok ilginç hikayeleri olan kursiyerlerin bulunduunu söyledi.

Eitimin çok önemli olduuna iaret eden Hurata, Günümüzde okuma yazma bilmeyen vatandalarmzn olmas bizi üzüyor. Onlara ulaabilmek ise bizi mutlu ediyor. çalmalarmza heyecan ve evkle devam ediyoruz. Okuma yazma bilmeyenlerin o karanlk dünyalarna k yakyoruz. Günlük hayatlarnda çok büyük deiiklikler oluyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git