Önce meslek sonra işyeri

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince açılan Mardin Meslek Edindirme Kurslarına atılan kadınlardan 20'si iş yeri açtı.

Haberler 28.03.2019 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesinin açt meslek edindirme kurslarna katlan kadnlar kendi gelirlerine kavutu.

Mardin Meslek Edindirme Kurslarnda (MARMEK) kuma boyama, diki, nak, ev tekstili, tak, yöresel ev yemekleri ve giriimcilik eitimi alan kadnlardan 20si kendi i yerini açma baars gösterdi.

Dört çocuk annesi Meral Turan, yapt açklamada, kursun ardndan ev yemekleri satna baladn söyledi.

Yaklak bir yl boyunca yöresel yemek ve tatl konusunda eitim aldn ifade eden Turan, Yöresel ev yemekleri sat yaplan bir yer açmak, benim hayalimdi. Aldm eitimle de i hayatna atldm, hayalime kavutum. dedi.

yeri açma konusunda en fazla destei annesi ve einden aldn vurgulayan Turan, Kendi i yerimi açtmdan dolay mutluyum. nsanlarn kendi ayaklar üzerinde durmas çok iyi oluyor. Kzm üniversitede okuyor, onun eitimine destek olmak istedim. ifadelerini kulland.

- Ei gelip yardmc oluyor

ki çocuk annesi lkay Adam da 3 yldr i yeri açma konusunda eini ikna edemediini, kurs sayesinde bunu baardn söyledi.

MARMEKte giriimcilik kursuna katlp sertifika aldktan sonra hibe destei almak için KOSGEBe bavurduunu anlatan Adam, Bu sayede açtm. Eim imdi i çknda gelip bana yardmc oluyor. dedi.

Kadnlara tavsiyelerde bulunan Adam, Kadnlar hedefinden ve hayalinden vazgeçmesinler. Artk daha büyük hedeflerim var. i büyütüp yanmda içi çaltrmay düünüyorum. diye konutu.

Rahime Topçu, belediye sayesinde elde ettii gelirle aile bütçesine katk saladn vurgulayarak, çok mutluyum, yllardr hayalini kurduum i yerimi açtm. Destek olan herkese teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git