Önce müebbet sonra tahrik

DİYARBAKIR'da kendisini aldattığını iddia ettiği eşi 23 yaşındaki İpek Tekin'i tabancayla öldüren 28 yaşındaki Kadri Tekin'e verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, 'Haksız tahrik' ve yargılama sürecindeki olumlu hal ve davranışları dikkate alınarak 15 yıl hapis cezasına indirildi.

Haberler 11.08.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazro lçesine bal çökeksu Köyünde 17 Ocak 2011 günü meydana gelen olayda, zihinsel engelli 2 çocuk annesi pek Tekin, 4 yllk ei Kadri Tekin tarafndan tabanca ile vurularak öldürüldü. Aratrma yapan güvenlik güçleri, pek Tekinin 3 ay önce evini terk ederek Kadn Snma Evine yerletii, koruma altna alnd, bir süre sonra kaçarak ninesinin Diyarbakrdaki evine geldii, daha sonra akrabalar tarafndan bulunarak barmak için köye götürüldüü ve burada ei tarafndan öldürüldüünü belirledi. Cinayetin ardndan teslim olan Kadri Tekin tutuklanrken, hakknda Yakn akrabay öldürme ve Ruhsatsz silah bulundurma suçlarndan arlatrlm ömür boyu ve 3 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

KAFASINA 5- 6 EL ATE ETM

ddianamede, Kadri Tekinin olaydan 3 ay önce evinde yabanc bir erkei görmesi nedeniyle ei pek Tekin ile tarttn belirten savc, genç kadnn bu olaydan sonra Kadn Snma evine müracaat ettiini kaydetti. Bir süre sonra ninesinin evine gelen pek Tekinin baba ve amcas tarafndan köye götürüldüü belirtilen iddianamede, olay günü Kadri Tekinin ei ile görümek için kaynpederinin evine geldii belirtildi. Görüme sonrasnda pek Tekinin savcla giderek, Kadri Tekin ile ilgili ikayetini geri çektii ve kaynpederinin çökeksu Köyündeki evine gittii ifade edildi. Burada çkan tartmada Kadri Tekinin ruhsatsz tabanca ile einin kafasna 5-6 el ate ettiini belirten savc, maktülün burada hayatn kaybettiini belirtti.

ELMDE SLAHLA 20 DAKKA BAINDA BEKLEDM

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuklu sank Kadri Tekinin yarglamas Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Durumada ifadesi alnan Kadri Tekin, ei ile 5 yl önce evlendiklerini belirterek Kendini öyle savundu:

3 ay önce eimi evimizde bir adamla yakaladm. Eim Kadn Snma Evine yerletirildi. Ben de 2 çocuumu alp köye gittim. Eimi Hazroya getirdiklerini duyunca, görümek için babasnn evine gittim ve barmak istedim. Kendisi de kabul etti. Sonra babamn evine geldik. Taksiden iner inmez bana dönerek, çocuklarm alp Diyarbakra döneceim dedi. Bunun üzerine tartmaya baladk. O anda eimi baka bir erkekle gördüüm aklma geldi. O sinirle kafasna bir metreden 3- 4 el ate ettim. Yere dütükten sonra birkaç el daha ate ettim. Elimde silahla 20 dakika banda bekledim.

Öldürülen pek Tekinin annesi Aye ve babas Fevzi Yorulmaz ise kzlarnn baka bir erkekle yakalanmas olayn kabul etmediklerini, damatlarnn kzlarna iftira attn söyledi.

Tank olarak ifadesi alnan Kadri Tekinin 7 akrabas aldatmaya ilikin baz eyler duyduklarn söylerken, pek Tekinin amcas Abdülkerim Yorulmaz ise böyle bir olay duymadn ve Tekin ailesi tarafndan yeenine iftira atldn kaydetti.

ÖMÜR BOYU HAPS 15 YILA NDRLD

Esas hakknda görüünü açklayan savc, Kadri Tekine Ee kar kasten öldürme suçundan arlatrlm ömür boyu hapis cezas verilmesini istedi. Mahkeme Kadri Tekini bu suçtan önce arlatrlm ömür boyu hapis cezasna çarptrd. Sann eylemi madurdan kaynaklanan haksz tahrik altnda ilediini belirten mahkeme, oluan haksz tahrikin derecesine göre cezay 18 yla indirdi. Sann yarglama sürecindeki olumlu davranlarn da lehine takdiri indirim sebebi kabul eden mahkeme Tekinin cezasn 15 yla indirdi. San, Ruhsatsz silah bulundurmaktan 1 yl 15 gün hapis ve 50 gün adli para karl bin lira para cezasna çarptran mahkeme, bu cezann ertelenmesine hükmetti.

Ana Sayfaya Git