Öncelik şehit yakınlarınadır

BAŞBAKANLIK tarafından şehit ve gazi yakınlarına yönelik çıkarılan genelgenin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nca okullara yazı gönderilerek, hizmetli kadrosuna atanıp, bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda görev yapan şehit ve gazi yakınlarının unvanlarında değişiklik yapılmaksızın büro hizmetlerinde görevlendirilmeleri istendi.

Haberler 30.03.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm tarafndan imzalanp, 20 Mart günü Resmi Gazetede yaymlanan ehit ve gazi yaknlarna yönelik genelge sonras Milli Eitim Bakanl nsan Kaynaklar Genel Müdürlüünden 81 ildeki milli eitim müdürlüklerine yaz gönderildi. Milli eitim müdürlüklerinden de genelgenin gereinin yaplmas için tüm okullara gönderilen yazda, Bahse konu genelge hükmü uyarnca 3713 sayl kanunun ek 1inci maddesi kapsamnda hizmetli kadrosuna atanarak bakanlmza bal okul/kurumlarda görev yapan personelimizin unvanlarnda herhangi bir deiiklik yaplmakszn büro hizmetlerinde görevlendirilmeleri hususunda gereini önemle rica ederim denildi.

BABAKANLIK GENELGES

Babakanlk tarafndan çkarlan Hizmetli Ünvanl ehit ve Gazi Yaknlar konulu genelge 20 Mart günü Babakan Binali Yldrm imzasyla yaymlanmt. Kamu idarelerinde istihdam edilen ehit ve gazi yaknlarn ilgilendiren genelge, öyle:

Malumlar olduu üzere terörle mücadelede cann ve kann feda ederek bu topraklar vatan yapan ehit ve gazilerimizin yaknlar 3713 Terörle Mücadele Kanununun Ek 1. maddesi kapsamnda kamu idarelerinde istihdam edilmekte olup, özellikle hükümetimiz döneminde bir devlet politikas olarak 3712 sayl kanundan doan hak sahipliinin kapsamnn geniletilmesiyle birlikte daha fazla sayda ehit yakn, gazi ve gazi yaknmz kamuda istihdam hakkna kavumutur. Bu haktan yararlanarak kamu kurumlarmzda istihdam edilmeye balanan ehit yakn, gazi ve gazi yaknlarmza bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da en uygun çalma koullarnn salanmas hükümet olarak her zaman gözettiimiz önceliimiz ve vefa borcumuzdur. Bu çerçevede kamu idarelerince örenim durumlar sebebiyle mevzuat gerei hizmetli kadrolarna atanm ehit ve gazi yaknlarnn büro hizmetlerinde görevlendirilmesi hususuna azami özen gösterilecektir.

Ana Sayfaya Git