Onlar da Kur'an karnesi aldılar!

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikçi "Öğrencilerimiz okul öncesi eğitimlerini sürdürürken bir yandan da manevi ve değerler eğitimi alıyor. Çok yoğun bir ilgiyle karşılaştık"

Haberler 18.01.2020 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevlendirme yaplan Diyarbakr merkez Yeniehir Belediyesine ait Aliya zzetbegoviç Gençlik ve Kültür Merkezinde 4-6 Ya Grubu Kuran Kursunda eitim alan 150 örenciye sertifika verildi.

Yeniehir Belediyesi ve lçe Müftülüü arasnda yaplan protokol kapsamnda Aliya zzetbegoviç Gençlik ve Kültür Merkezinde 4-6 ya grubundaki çocuklara yönelik Kuran kursu eitimi tamamland.

Örencilere belgelerinin verilmesi amacyla düzenlenen törene, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikçi, l Müftü Yardmclar Nihat Koç ve Fatime Kart ile lçe Müftüsü evket Dlmaç katld.

KURAN ÖRENYORUM

Beikçi, Diyanet leri Bakanlnn 2013te Anne çocuk el ele Kuran öreniyorum kampanyas kapsamnda 4-6 ya grubu çocuklara yönelik ana snf eitimlerini balatldn söyledi.

Bu eitimlerin Milli Eitim Bakanlnn okul öncesi eitim mevzuat dahilinde yürütüldüünü ifade eden Beikçi, deerler ve manevi eitim ile Kuran- Kerim eitiminin verildiini kaydetti.

Vatandalarn youn ilgisi sonucu 4-6 ya Kuran kurslar saysnn 3 binleri bulduunu, örenci saysnn yüz bine yaklatn dile getiren Beikci, unlar kaydetti:

KARNELER VERLD

Belediyemiz, geçen yl faaliyete geçirdii gençlik merkezinin ilk iki katn 4-6 ya örencilerimize tahsis etti. Örencilerimiz okul öncesi eitimlerini sürdürürken bir yandan da manevi ve deerler eitimi alyor. çok youn bir ilgiyle karlatk. Ailelerimize ve örencilerimize ilgilerinden dolay teekkür ediyoruz. Belediye olarak burada yapm olduumuz gençlik merkezi ve 4-6 ya anaokulu eitim merkezimizin de ne kadar isabetli bir yatrm tercihi olduunu gördük.

Yeniehir lçe Müftüsü evket Dilmaç, Aliya izzetbegoviç Kuran kursu, Türkiye genelinde 4-6 ya Kuran kursular arasnda 10 snflk tek kurs olarak biliniyor. ehitlik mahallesi sosyal aktivitesi en az mahallelerimizden biri olduundan dolay Kaymakam beyin desteiyle böyle bir ah eser kazandrdk. Ben de bu vesile ile Kuran kursumuza olan desteklerinden dolay Kaymakammz Murat Beikci ve önceki kaymakammz Serdar Kartal beye ve her daim yanmzda olan l Müftümüz Yavuz Selim Karabayra teekkür ediyorum. dedi. Program, örencilerin ve protokolün hatra fotoraf çektirmesiyle sona erdi

Ana Sayfaya Git