Onlar onarıyor

Muş'ta meslek lisesi öğrencileri arızalanan akıllı tahtaları onarıyor

Haberler 18.05.2022 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mutaki Rekabet Kurumu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencileri, öretmenlerinin de desteiyle, arzalanan akll tahtalarn bakm ve onarmn yapyor.

Öretmen ve örenciler, 1,5 ay önce baladklar çalma kapsamnda kentteki 30 okulun akll tahtalarnn bakmn yaparak iler hale getirdi.

Okul müdürü Abbas Ataman, gazetecilere, biliim teknolojileri, elektrik ve elektronik, tesisat ile kimya bölümlerinde örencilere eitim verdiklerini söyledi.

TAHTALARI ONARIYORLAR

Örencilere mesleki yeterlik kazandrlmas noktasnda çalmalarn devam ettiini belirten Ataman, Milli Eitim Bakanl tarafndan il genelindeki bütün okullarn akll tahta bakm onarm çalmalarnn yaplmas için görevlendirildik. Bu kapsamda ilimizdeki bütün akll tahtalarn onarm okulumuzun öretmen ve örencileri tarafndan gerçekletiriliyor. Bununla öretmen ve örencilerimize ek bir katk sunuldu. diye konutu.

Fatih Projesi kapsamndaki akll tahtalarn bakm ve onarmlarn piyasa artlarndan daha uygun yaptklarn dile getiren Ataman, akll tahtada sorun yaayan okullarn PYS modülü üzerinden oluturduklar arza kaytlarn sistemden gördüklerini, daha sonra okullara giderek inceleme yaptklarn anlatt.

Ataman, baz tahtalarn okullarda onarldn, parça deiimi ve dier ar bakmlarn da atölyelerinde yapldn kaydetti.

Biliim Bölümü Alan efi Murat Yetiir ise akll tahtalarn tamirlerini döner sermaye kapsamnda gerçekletirdiklerini belirterek, Bu çalmada en büyük pay örencilerimizindir. Aktif olarak akll tahta iinde çalyorlar. ki ekip görev yapyor. Okulumuz piyasaya oranla yüzde 60-70 daha uygun fiyata onarmlar yapyor. Örencilerimiz derslerinin dnda akll tahta tamir iinde çalarak harçlklarn alyor. dedi.

Biliim bölümü 11. snf örencisi Veysel Özbey ise burada hem meslek örendiklerini hem de çalarak gelir elde ettiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git