Onlar savaş mağdurları!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Diyarbakır'a yerleşen Suriyeli Halil ve Berken, öğretmenlik ve tamircilik olan mesleklerini sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 24.11.2016 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkelerindeki iç savatan kaçarak Diyarbakra yerleen Suriyeli Macit Halil ve Mohamed Berken, öretmenlik ve tamircilik olan mesleklerini sürdürüyor.

Suriyenin Lazkiye kentinden Türkiyeye gelen Halil, 16 yl Suriyede öretmenlik yaptn, Esed rejiminden dolay ailesi ile 4 yl önce ülkesini terk etmek zorunda kaldn söyledi.

Türkçe bilmedii için baka ilerde çalamadn dile getiren Halil, ülkesinde daha önce öretmenlik yapt için Diyarbakrda da Suriyeli örencilere tahsis edilen okulda ders vermeye baladn belirtti.

Halil, Öretmenlik mesleimi u anda Türkiyede yapmaktaym gururluyum, çok memnunum. Türkiyeyi çok sevdim. Bize ve Suriyeli örencilere bu imkan sunan Türk devletine teekkür ediyorum. diye konutu.

SAVA MADURU

Suriyenin Halep kentinden kaçarak kente bir yl önce gelen Mohamed Berken (26) de Organize Sanayi Bölgesinde bir atölyede araç tamircilii olan mesleini devam ettiriyor.

Berken, ailesini hayatta tutmak için çaltn, aylk 800 lira ile onlarn geçimini saladn anlatt.

Türkçe bilmedii için uzun süre i aramak zorunda kaldn, ülkesinde meslei olan araç tamir iini sürdürmek istediini dile getiren Berken, bir hayrseverin desteiyle Organize Sanayi Bölgesinde bulduu i bulduunu söyledi.

Kendi iini yapt için mutlu olduunu belirten Berken, çok ükür buradaki komularmz da bize yardm ediyor. Suriyede sava olduu için dönemiyoruz. Evliyim. Türkiyeye geldik. Güven içinde yayoruz, istediimiz yere gidip gelebiliyoruz. Yeni arkadalar edindim. çaltm i yerinde aldm ücret yetmiyor, ama çok ükür idare ediyorum. Buna da razyz. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git