"Onlar yıkmak, Aytaç hoca yapmak için mücadele etti"

Diyarbakır'da silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'a, eşi ve baba sevgisinden mahrum büyüyen 4 evladının yanı sıra öğrencilerinin duyduğu özlem her geçen gün artıyor.

Haberler 10.06.2018 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKKllarn silahl saldrs sonucu hayatn kaybeden Yeni hya Der Bakan Aytaç Baran için duyulan ac dinmiyor.

Diyarbakrda PKKllarn silahl saldrs sonucu yaamn yitiren Yeni hya Der Bakan Aytaç Barann ölümünün üzerinden 3 yl geçti. 9 Haziran 2015 günü düzenlenen terör saldrs sonucu katledilen Barann ei Gülen Baran ile baba sevgisinden mahrum büyüyen 4 çocuunun yas hiç bitmiyor. Ailesinin yan sra örencileri de Baran sevgi ve rahmetle yad ediyor.

- çocuklarm babalarn soruyorlar

Acl e Gülen Baran, AA muhabirine yapt açklamada, eini kaybetmesinin üzerinden 3 yl geçtiini belirterek, üzüntülerinin hiç eksilmediini söyledi.

Bir annenin çocuklarna hem annelik hem babalk yapmasnn çok zor olduunu ifade eden Baran, einin yapt fedakarlklar çocuklarna anlattn dile getirdi.

Baran, çocuklarm babalarn soruyorlar. Ben de onlara babalarn anlatyorum. Baba kelimesi bizim için çok anlam ifade ediyor. Birisi baba dedii zaman onlarn durup bakmas çok zor geliyor. 7 yandaki olum sürekli babasn soruyor, Babam niye gelmiyor, biz onu çok özledik diyor. diye konutu.

- Böyle insanlar Kürtlerin temsilcisi olamaz

PKK ve onun siyasi uzants HDP, Kürtleri savunmuyor. ifadesini kullanan Baran, unlar kaydetti:

Kürtleri savunmuyor, rkçl savunuyorlar. Müslüman kesimin slam yaamamas için çalyorlar. Onlar fikirlerini Kürt halkna dayatmak için böyle deerli ahsiyetleri ortadan kaldrmaya çalyorlar. nallah hiçbir zaman da baarl olamayacaklar. slam dini efkat ve merhamet dinidir. Eim çok efkatli bir insand. HDP ve PKK molotof atan, yakp, ykan bir nesil yetimesi için çalyor. Allahn hem bu dünyada hem de ahirette hakkmz almasn istiyoruz.

çocuklarnn babalarn daha iyi tanmas için eini sürekli anlattn aktaran Baran, Onlarn Kuran ve slam yolunda yetimesini istiyorum. nallah öyle olurlar. Kürtlerin, eimin ve Yasin Börünün kannn neden döküldüünü anlamalarn istiyorum. Neden ehit olduklarn bilmelerini istiyorum. Onlar Kürtlerin temsilcisi deil. Amaçlar zulüm yapmak, kan ve gözya aktmaktr. Böyle insanlar Kürtlerin temsilcisi olamaz. eklinde konutu.

- Onu özlüyoruz, üzerimizde çok hakk var.

Barann Kuran- Kerim okumay örettii örencilerinden Hüseyin Avc (19), çocuklar çok seven hocalarnn onlarn iyi yetimesi için ura verdiini söyledi.

Baran ile ayn mahallede oturduklarn dile getiren Avc, ehitlii hak ediyordu. ehit gibi yayordu. Onu ehit edenler hesabn verecek. Allah kimsenin hakkn kimseye brakmaz. Onu ehit edenler slam dümanyd. dedi.

yi insanlarn hiçbir zaman isimlerinin unutulmadn anlatan Avc, Ama kötülerin unutuluyor. Onu özlüyoruz, üzerimizde çok hakk var. Bizi yetitirip bugünlere getirdi. Kyamete kadar Aytaç hocamz rahmetle yad edilecek, katilleri de lanetle hatrlanacak. ifadelerini kulland.

- Aytaç hoca Hakkn tarafndayd

Barann örencilerinden Abdülhalk Han (24), Aytaç Baran gibi bir bar elçisinin kurunlanmasnn bar kelimesinin arkasna saklananlarn amacnn sava olduunun en büyük ispat olduunu aktard.

6-7 Ekim 2014de PKK mensuplarnca gerçekletirilen saldrlarda vahice katledilen Yasin Börünün de Barann örencisi olduunu belirten Han, Onlarn ehadetinden bir yl sonra, onlar yetitiren Aytaç hocay pusu kurup ehit ettiler. Aytaç hoca Hakkn tarafndayd. Kürt gençleri kendi emelleri dorultusunda kullanmak isteyen bu örgüt Aytaç hocann çalmalarndan rahatsz olduu için onu ehit etti. Onun yetitirdii gençler onlar rahatsz etmekteydi. eklinde konutu.

Han, terör örgütü PKKya tepkisini u sözlerle dile getirdi:

Diyarbakr denilince akla terör olaylar ve kazlan çukurlar geliyor. Aytaç Baran gibiler kendilerini Diyarbakr imar etmek konusunda sorumlu hissederek bu algnn deimesi için çalyor. Onu ehit edenlerin amac ykmakt. Onlar ykmak için çalrken, Aytaç hoca yapmak için mücadele ediyordu. Onun yetitirdii örenciler onun yolunda yürüyecekler. PKKnn ehit ettii Aytaç hocann davas devam edecek. 6-8 Ekimde ehit edilen Yasin Börü ve arkadalar da Kürttü. Bu topraklarda doup büyümülerdi. Kürtlerin hakkn savunduklarn söyleyenler, onlar ehit ederek Kürtlerin düman olduklarn gözler önüne serdiler. Onlarn Kürtlük diye bir davalarnn olmad apaçk ortada. Kürtlerin hakkn savunduunu iddia edenlerin ellerinde Kürt kan var. Kürt kann ellerine bulatranlar iflah olmayacak. Kürtler bunun faturasn onlara ar bir ekilde ödetti ve ödetmeye de devam edecek. Aytaç hocann kazand her bir genç PKKnn kaybettii bir genç anlamna gelmektedir.

- Olay

Aytaç Baran, Diyarbakrda 9 Haziran 2015te PKKl teröristlerin saldrs sonucu hayatn kaybetmi, saldrnn ardndan çkan olaylarda 3 kii ölmü, 11 kii yaralanmt.

Saldry gerçekletirdikleri belirlenen Diyadin G. ile Sezgin Demirok hakknda, Tasarlayarak öldürmek suçundan arlatrlm müebbet, Silahl terör örgütüne üye olmak ve Ruhsatsz ateli silahlarla mermileri satn alma, tama veya bulundurma suçlarndan 6 yldan 13 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açlmt.

Sanklardan Demirok, 24 Aralk 2015te Surda güvenlik güçleriyle girdii çatmada öldürülmü, davann ilk durumasnda tutuklu tek sank Diyadin G. ise tahliye edilmiti.

Ana Sayfaya Git