Onların şifası mutluluktur!

Mardin’de, Lösemili Çocuklar Hastası etkinliği kapsamında Türkiye Bisiklet Federasyonu Mardin temsilciliği tarafından lösemi farkındalık sürüşü gerçekleştirildi.

Haberler 04.11.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde 2-8 Kasm Lösemili çocuklar Haftas nedeni ile etkinlik düzenlendi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Mardin temsilcilii tarafndan farkndalk sürüü düzenlendi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Mardin l Temsilcisi Mehmet Samsa, TÜK istatistiklerine göre Mardinde doal yolla gerçekleen ölümlerin en büyük nedeninin dolam sistemi hastalklar olduunu söyledi.

LÖSEM çOCUKLAR

Samsa, Bir dolam sistemi hastal olan lösemi ise ülkemizde çocuk ölümlerinin balca sebebidir. Türkiyede ve dünyada her yl binlerce çocuk lösemi hastalna yakalanyor. Kanser tehisi sonras ise küçük bedenler oldukça zorlu bir tedavi sürecine giriyor. Aileleri ve anne baba adaylarn çocuk kanserlerine kar bilinçlendirmek, löseminin yaygnl ve tedavi edilebilirlii konularna, lösemi tedavisi gören çocuklarn moral ve motivasyonunun sevgiyle yüksek tutulmasnn önemine dikkat çekmek adna her yl dünyada 25-31 Mays tarihleri aras Dünya Lösemili çocuklar Haftas olarak kutlanyor. Türkiyede ise ayrca 2-8 Kasm tarihleri aras Lösemili çocuklar Haftas. Ülkemizde LÖSEV, lösemili çocuklar yararna ve onlarn ihtiyaçlar dorultusunda çalmalar yapan en önemli kurum. LÖSEV her yl Lösemili çocuklar Haftas kapsamnda çeitli farkndalk etkinlikleriyle kamuoyunu daha fazla bilinçlendirmeye çalyor. Lösemi ciddi fakat tedavisi olan bir hastalk.

SEVG VE UMUT

Sevgi ve umut, lösemili çocuklarmzn ihtiyac olan öncelikli iki ey. Lösemili çocuklar, tedavileri devam ederken çevreden mikrop kapmamak adna, özellikle kamusal alanlarda maske kullanyor. 2 -8 Kasm Lösemili çocuklar Haftasnda tedavi süresince maskelerin bulac hastalk sebebi ile deil enfeksiyonlardan korunmak için kullanldna vurgu yapmak ve bu lösemi konusundaki farkndal arttrmak amacyla Türkiye Bisiklet Federasyonu, Mardin l Temsilcilii olarak bizler de maskelerimizi takarak lösemi farkndalk sürüümüzü gerçekletirdik dedi.

Ana Sayfaya Git