Onların da saç bakımı yapılıyor

Diyarbakır'da, dar gelirli ailelerin kız çocuklarına yönelik ücretsiz saç kesimi projesi başlatıldı. Proje kapsamında kuaföre götürülen 8- 18 yaş grubundaki kız çocuklarının saç kesimi ve bakımı yapıldı.

Haberler 13.12.2019 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar lçesinde Balar Belediyesi Ruhsat Müdürlüü, Diyarbakr Berberler Ve Kuaförler Odas ile kadn kuaför esnafnn ortak hareket etmesiyle dar gelirli ailelerin kz çocuklarna yönelik önemli bir çalma uygulanmaya baland. çalma kapsamnda 8-18 ya grubundaki kz çocuklar kademeli olarak gönüllü kadn kuaförler tarafndan ücretsiz saç kesimi ve bakm hizmeti alacak.

çalmann ilk adm Baclar semti Orhan Doan Caddesinde bulunan Altn Makas Kadn Kuaföründe atld.

Dürdane Beyolu Saç Kesti

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun ei Dürdane Beyolunun öncülük ettii çalmann ilk uygulamasnda 10 kz çocuuna saç kesimi ve bakm hizmeti verildi. çocuklarn heyecan ve mutluluu gözlerinden okunurken, Beyolunun bir kz çocuuna saç bakm uygulamas renkli görüntüler oluturdu.

çocuklarmz Bu Güzel Günü Unutmayacak

Farkndalk oluturmak ve kuaförlük hizmeti veren esnaflar tevik etmek amacyla bu çalmay hayata geçirdiklerini belirten Beyolu,Her iimizde halka dokunmaya,gönüllere girmeye ve dua almaya gayret ediyoruz. Cumhurbakanmzn her zaman vurgulad gibi tevazü,samimiyet ve gayretle hareket ederek milletimize faydal hizmetler kazandrmaya çalyoruz. Bu çalmada da farkndalk yaratmak,dar gelirli ailelerimizin yavrularna destek olmak ve bu konuda kadn kuaförlerimizi tevik etmeyi amaçlyoruz. Bir çok çocuumuz ilk kez bu hizmeti alacak ve güzel bir hatra olarak bunu hayatlar boyunca unutmayacak. Bu hizmeti ücretsiz gerçekletiren kadn esnafmza teekkür ediyoruz dedi.

Örnek Bir çalmay Hayata Geçirdi

Diyarbakr Berberler Ve Kufaörler Odas Bakan Cemil Deirmenci, Balar Belediyesinin kuaförlere yönelik hizmetlerinden ve çalmalarndan memnun olduklarn vurgulayarak maddi koullar elverili olmayan kz çocuklarna yönelik bu çalmaya tam destek verdiklerini kaydetti. Deirmennci,Esnafmz bu konuda zaten duyarl. Bir çok arkadamz ücretsiz saç kesimi yapyor. Fakat Balar Belediyesinin bu çalmas çok daha anlam kazand. Bu çalmay organize eden belediye bakanmzn ei Dürdane Beyolu ve Ruhsat Müdürlüü personeline teekkür ediyoruz. Bu ehir bizim,bu çocuklar bizim. El ele verdiimizde her konuda örnek olabiliriz. nanyorum ki bu çalma büyüyerek devam edecek ifadelerine yer verdi.

Ruhsatsz Kuaför Orann Azalttk

Balar Belediyesi Ruhsat leri Müdürü Handan Eker Takent,göreve geldiklerinden bu yana ilçedeki kuaförlere ve güzellik merkezlerine yönelik önemli çalmalar hayata geçirdiklerine dikkat çekerek Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun desteiyle büyük mesafe kat ettiklerini ifade etti.

Yaplan denetimler sonucu ruhsatsz kuaför iletmelerindeki orann azaldn,bu durumun esnafn yararna olduunu dile getiren Takent,ücretsiz saç kesimi ve bakmna destek veren esnaflara teekkür etti.

çocuklarn Aileleri Hizmetten Memnun Kald

Altn Makas Kadn Kuaförü Hülya Ergün, çalmaya gönüllü olarak destek verdiklerini dile getirerek örnek oluturan bu projeden dolay Balar Belediyesina ve Dürdane Beyoluna teekkür ettiini aktard. Yaplan hizmetten memnun kaldklarn anlatan kz çocuklarnn aileleri de çocuklarna deerli olduklarn hissettiren Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ei Dürdane Beyolu ve projeye destek veren esnaflara teekkür etti.

Ana Sayfaya Git