Onlarca şehrin nüfusunu geçiyor

Türkiye'nin en büyük mahallesini en güzel mahalle yapmak için kolları sıvadı. 150 bine yakın nüfuslu Bağcılar Mahallesi Muhtarı Şehmuz Şirdenli "Türkiye'nin en büyük mahallesi, en güzel mahallesi olacak" dedi.

Haberler 13.01.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 150 bin kiilik nüfusu ile Türkiyenin en büyük mahallesi unvann elinde bulunduran Diyarbakrn Balar ilçesine bal Baclar Mahallesi Muhtar ehmuz irdenli, mahallelerini Türkiyenin en güzel mahallesi yapacaklarn söyledi.

ONLARCA EHRN NÜFUSUNU GEçYORD

Türkiyenin en büyük mahallesi olan ve nüfusu bakmndan baz illeri geride brakan Baclar Mahallesi, modern yüzü ile de Türkiyenin en güzel mahallesi olmaya aday duruma geldi. 150 bine yakn nüfusu bulunan Baclar Mahallesinde vatandalarn taleplerini yerine getirmeye çalan Mahalle Muhtar ehmuz irdenli, ülkenin en büyük mahallesini en güzel mahalle haline getireceklerini söyledi. Yeni yerleim yeri olmasna ramen mahallelerinin hzla büyüdüünü belirten irdenli, aydnlatmasz cadde ve sokak brakmadklarn söyledi.

5 YIL ÖNCE KURULAN MAHALLE

irdenli, Buray yaklak 5 yl önce kurulan bir mahalle ve Türkiyenin en büyük mahallesi özelliini tayor. En büyük mahalleyi, en güzel mahalle yapmak için de giriimlerimiz var. Mahalleli ile konutuumuzda vatandalarn öncelikli sorunlarnn aydnlatma olduunu gördük. Baz cadde ve sokaklarda aydnlatmamz yoktu. Aydnlatma yetersizlii nedeni ile çok fazla kaza oluyordu, vatandalar da özellikle akam saatlerinde evlerine giderken tedirgin oluyorlard. Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunun destekleri ile bu sorunumuzdan kurtulduk. Mahallemiz büyük, geliiyor, 150 bin ile 200 bin arasnda nüfus var. Türkiyenin en büyük mahallesi, en güzel mahallesi olacak. Bana mesai saati yok, gece geç saatlere kadar çalyorum mahallenin sorunlarn çözmek için dedi.

EN GÜZEL MAHALLE

Mahalle sakinlerinden Nasr Yumuak, mahallelerinin her geçen gün daha da güzelletiini söyledi. Yumuak, Mahallemizde klandrma yoktu, karanlk olduu için araçlar kaza yapyordu. nsanlar akam saatlerinde eve giderken tedirgin oluyordu. Iklandrma sorunumuz çözüldü. Muhtarmz sa olsun bizzat kendisi gelip buralarn fotoraflarn çekti müracaat etti, sorunlarmz bitti diye konutu.

Ana Sayfaya Git