Önlü serbest bırakıldı

KCK/TM ana davasının görüldüğü Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında çıkardığı zorla getirme kararının ardından, öncemi gün Ankara'dan Elazığ'da giderken Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınan HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü Diyarbakır'a getirilerek mahkemeye çıkarıldı.

Haberler 16.12.2016 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesine çkarlan Önlü, Eski ifadelerimi tekrar ediyorum. Savunmama ekleyecek baka bir husus yok. Tapelerdeki ses bana ait deil. Buna daha önce itiraz etmitikdedi.

MÜVEKLM K CÜMLELK FADE çN GÖZALTINA ALINIYOR

Daha sonra söz alan sank avukatlarndan Cihan Aydn, müvekkilinden dün geceden beri haber alamadklarn belirterek, Bu dosyadaki ivedilii anlayabilmi deiliz. Neden mahkemenin zorla getirme kararn kaldrd ara kararn geri aldn da anlamadk. Müvekkilim iki cümlelik ifade için gözaltna alnyor. Bugüne kadar 12 yargç, 9 savc bu dosyaya girmi. Bunlarn hepsi u anda cezaevinde dedi. Zorla getirme kararndan bir gün önce Cumhurbakan tarafndan güvenlik zirvesi düzenlendiini belirten avukat Mesut Beta ise, Sonra bu mahkemelere talimat verildi. Ayn gün zorla getirilme kararlar çkt. Bu dosyadaki tüm hakim ve savclar örgüt üyelii suçundan yarglanyor ve bir ksm tutukludurdedi.

Avukat Mehmet Emin Aktar da, Türkiyede güvenilebilecek bir yarg kalmadn belirterek, Yargnn bamszl kalmad. Hiç olmazsa bunu yaparken usule uygun yapn diye konutu. Avukat savunmalarnn ardndan Milletvekili Alican Önlünün tapelerin analiz edilmesi için ses kayd alnd. Önlü daha sonra serbest brakld.

Ana Sayfaya Git