O'nun Aşkına Akın Ettiler!

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’da “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Etkinlikte Hazreti Muhammed'in(S.A.V), ırkçılığı ve faizi ayaklarının altına aldığı vurgulandı.

Haberler 23.04.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesindeki Nevruz Parknda düzenlenen programda, Kuran- Kerim ve mevlit okundu, salavat getirildi. Alana 6-7 Ekim 2014te yaanan olaylarda katledilen Yasin Börü ve arkadalar ile urad silahl saldr sonucu hayatn kaybeden Yeni hya Der Bakan Aytaç Barann fotoraflarnn da bulunduu pankart asld.

Yazar Mehmet Gökta Hazreti Muhammedin (S.A.V) sevdasnn büyümesine kimsenin engel olamadn ve olamayacan belirterek, Biz herkesi Allahn resulünün önderlii altnda toplanmaya çaryoruz. Allahn izniyle kimse Muhammedi sevdann dünyaya yayln engelleyemeyecek. ifadelerini kulland.

- Siyonist igali altndadr

Peygamber Sevdallar Platformu Koordinatörü Adnan Akgönül de Hazreti Muhammedin ahlakn Kuran- Kerimden aldn belirterek, Peygamberi anlamak slamn iar ve kutsallarna vefa göstermektir. Mescidi Haram, Mescidi Nebevi ve Mescidi Aksa Müslümanlarn tartlmaz kutsaldr. lk kblemiz olan Mescidi Aksa ve Kudüs, Siyonist igali altndadr. dedi.

Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilahilerin seslendirildii program, Beir imekin okuduu duann ardndan sona erdi. Programa, birçok ülkeden gelen kanaat önderleri ile bölgedeki baz sivil toplum kurulularnn temsilcileri de katld.

HABER MERKEZ

Peygamber Sevdallar Platformu (Evndarn Pxember) Diyarbakr Koordinatörlüü tarafndan, Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama etkinlii düzenlendi. Etkinlikte birlik, beraberlik ve bar mesajlar verilerek, Müslümanlar arasndaki kardeliin pekimesi, vahdetin olumas için slam lemine çar yapld.

KARDELN PEKTRLMES

Verilen mesajlarda Hazreti Muhammedin, rkçl ve faizi ayaklarnn altn ald, günümüz idarecilerinin onu örnek almas gerektii vurguland. slam corafyasnda yaanan tüm skntlarn kaynann, slam d beeri sistemler olduu vurgusu yaplarak çözümün; kötü durum ve vaziyetten kurtulmann yolunun Allaha ancak hakkyla kul olmaktan geçtiine dikkat çekildi.

KURAN-I KERM TLAVET

Program, ranl Hafz Muhammed Emin Esedinin Kuran- Kerim tilaveti ile balad. Programda söz alan lahiyatç Yazar Mehmet Gökta, konumasna, Allahn selam, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun ey aziz ve muhterem Peygamber Sevdallar. Ey Süleyman Bin Halidin memleketinin sakinleri. Ey Yasin Börünün, Aytaçn, Hasann, Riyadn hemerileri. Allahn selam, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. diyerek balad.

Gökta Hoca, u anda bir gerçek var ki bu gerçek bu ehir dünyada, yeryüzünde Peygamber (aleyhiselam) temsil eden bir ehir olduunu 15 yldan bu tarafa ciddi anlamda tescil ettirmitir. Bu, kukusuz çok önemli bir olaydr. Diyarbakr u anda Diyar- slam, Diyar- Muhammed olarak yeryüzünde Allahn Resulünü temsil eden en önemli merkezlerden bir merkezdir ve en azndan son 15 ylda katlana katlana bugüne gelmitir. dedi.

Diyarbakrn bu haliyle artk her yl ciddi anlamda slam ve Peygamber adna bir mesaj gönderdiine iaret eden Gökta, Bu mesaj ciddiye alnmaldr. Bugün buradaki bu organize, karizmatik bir kiinin, unun bunun deil. Unutmayalm ki organizenin arkasnda yüzlerce seyda, yüzlerce alim, yüzlerce akademisyen vardr. Bu unutulmamaldr. Bu kuru bir heyecan deildir. Onun için buradan çkacak mesajlar, bugün Diyarbakrda verilecek mesajlar gerçekten dünyann dört bir tarafna ulamas gerekir, ulatrlmas gerekir ve kulak verilmesi gereken bir mesajdr. diye konutu.

IRKçILIK AYAKLAR ALTINA ALINMITIR

Gökta, Biz bugün u meydan bu yönüyle Arafata benziyoruz. Özellikle Peygamber (aleyhiselamn) son Veda Hutbesindeki sesleniine benzetiyoruz. Hani o da on binlerce yüz binlerce Müslümana oradan seslenmi ve slam en son ve net mesajn vermiti ya. te biz de burada bu mesaj buradan tekrarlamak istiyoruz. Eer hatrlarsanz Allahn Reslü (sallallahu aleyhi ve sellem) nice eyleri ayaklarnn altna almt. Hatrlyor musunuz? Veda hutbesinde Allahn Reslü (sallallahu aleyhi ve sellem) cahiliye döneminden kalan nice kötülükleri bir bir ayaklarnn altna aldn ilan etmiti. Bunlarn banda asabiyet geliyor. Yani rkçlk geliyor. Irkçl Allah Resulü ayaklar altna almtr. Bütün insanlara seslenerek hepimizin Ademin çocuklar olduunu, Ademin topraktan olduunu, Acemin Araptan üstün olmadn, üstünlüün takvada olduunu ilan etmiti. Buradan bir daha ilan ediyoruz ve diyoruz ki; Ey Allahn Resulü, sen neyi ayaklarnn altna alp çinemisen biz de bugün burada Peygamber meydannda, senin ayaklarnn altna alp çinedii her eyi biz de çiniyoruz. Bir daha çiniyoruz. Bir daha tekrar ediyoruz. Biz biliyoruz ki Hz Ömerin söyledii gibi; biz öyle bir kavimiz ki ancak slam ile aziz olabiliriz. slamsz zerre kadar haysiyetimiz yoktur. slam ve Peygamber ve Kuran olmadan hiçbir kavmin hiçbir özellii yoktur ve koskocaman bir hiçtir. ifadelerini kulland.

DYARBAKIR HALKI MEDNE GENçLER GB

Etkinlikte Kürdçe bir konuma yapan Molla Mahmut Klnç, günün anlaml bir gün olduunu söyledi. Klnç, Bugün hem Diyarbakr halk, hem de Kürdistan halk için hem de dünya Müslümanlar için önemlidir. Diyarbakr halk, bölge halk bu anlaml günde Allah Resulüne biat ediyorlar. Allah resulü Medineye hicret ettiinde taleel bedru aleyna ile Resullah bekleyenler vard. Ya Rab ahid ol. Diyarbakr halk da Medine gençleri gibi taleel bedru aleyna ilahisini söylüyorlar. dedi.

PEYGAMBER TANIMAK GEREKYOR

Peygamberi tanmann Kuran tanmakla e deer olduunu vurgulayan Klnç, Zira Peygamberin her günü Kurann bir ayetidir, Kurann hakikatleridir, ilahi mesajdr. Peygamberin sünneti kaybolmutu. Peygamberi tanmak asabiyetten kurtulutur. Peygamber, asabiyeti ayaklar altna almtr. Kim asabiyet davas güderse kaybetmitir. Kim slama sarlrsa Allah onu aziz klmtr. Araplar, milletlerin açlarydlar. slam onlar dünya ve ahiretin efendileri yapt. Köleler, slam diniyle beraber yeryüzünün azizleri oldular. Kisra saraylarnn kapsnn önündeki Araplar, artk yeryüzünün hkimleri oldular. slamla aziz oldular. Allah bu dine hizmet etmeyi Araplara nasip etti. Sonra Osmanllar, tevhit bayra devrald, 600 yl hüküm sürdü. Peygamberin sünnetiyle onlar da bu hizmeti yaptlar. diye konutu.

GÜNÜMÜZDEK DARECLERE SESLEND

Günümüz idarecilerine seslenen Klnç, Kimsenin makam Peygamberin üzerinde deildir. Allah Resulü zulmü yasaklamtr. Bizler de Diyarbakrdan bugün Peygamberin sünnetini esas alarak diyoruz ki; Peygamber idareciydi, tüm ilerinde örnekti. Eer idareciler zulüm yaparlarsa insanlarn hakkna girerler. ifadelerini kulland.

Hazretin Muhammedin insanlk tarihinde Peygamberlerin sonuncusu olduunu dile getiren Klnç onun, daima hak ve adaleti tesis ettiine dikkat çekti. Kardelerim, baclarm bizler cellat olmuuz, celladmza k olmuuz. Bu yüzden gökyüzünden azap bulutlar geliyor. diyen Klnç, Kardelerim, baclarm, ey Peygamber klar! Bu k yaknda bitecektir. çünkü hak geldi, batl kayboldu. Belki bugün deil ama yaknda. Diyarbakr, Batman, Van ve Kürdistandan domutur. Sizlere müjde olsun. En yüksek seda slamn olacaktr. En yüksek ses Peygamber sevdallarnn sesi olacaktr. diye konutu.

TOPLUCA DUA EDLD

Etkinlik Beir imek Hocann okuduu dua ile sona erdi. imek duasnda, çocuklarmz kadn yal sakatlarmz getirdik Ya Rabbi! Dünyaya kurtuluun Kuranda, Peygamberde olduunu haykrdk. Herkese ulatr Ya Rabbi. Habibin Hazreti Muhammed sevdas için bir araya gelenlerin günahlarn bala. Bizlere Peygamberi anlamay nasip et. Bizlere Peygamberi sevmeyi, onun sünnetini yaamay nasip et. Onun efaatine nail et. Meydanlardaki kardelii, birlik ve beraberlii, Peygamber akn slam corafyasna dat. Habibin hürmetine Müslümanlar arasndaki tefrikalar kaldr. Müslümanlar yekvücut yap. Kadn erkek, yal çocuklarn kanna giren kafirleri kahret. Zalim ve kfirleri helak et. Zindanlarda Yusufilerimizi azad et. Rahmet yamurlarn yadr. Hastalarmza ifa ver. Herkesi selametle memleketlerine ulatr. temennilerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git