O'nun adaletine barışına muhtacız!

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Mewlüd-ü Nebi programında konuşan Molla Kerbela Şanlı, insanlığın Hz Muhammed'in getirdiği barış ve adalete muhtaç olduğunu belirtti.

Haberler 20.11.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Platformu tarafndan Diyarbakrn Silvan ilçesinde Rahmet, Bar ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav) temal Mewlüd-ü Nebi program düzenlendi. Programa konumac olarak katlan ttihadül Ulema üyelerinden Molla Kerbela anl, Hz Muhammedin hayatndan kesitler anlatt.

Platform bu yl Hicri takvime göre düzenlemi olduu Kutlu Doum etkinliinin ilkini Silvanda düzenledi. Platform görevlileri, etkinliin gerçekletirildii lçe Spor Salonunda katlmclar karlayarak, gül suyu ikramnda bulundular.

BARI VE ADALET

Sunuculuunu Haim Balçkn yapt etkinlik Hüseyin Tan Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Ses ilahi sanatçlarnn ilahi ve ezgileriyle devam eden etkinlikte Molla Kerbela anl günün anlam ve önemine dair bir konuma yapt.

Peygamber Sevdallar Platformu bu yl üç ana balkla Rahmet, bar ve adalet rehberi Hz. Muhammed (sav) temasyla etkinlik düzenleyeceini söyleyen anl, Bizler yllarca Resulullahn (sav) vasflarn, özelliklerini, ahlakn anlatsak da yetmez. Deerli kardelerim biliyor musunuz? Bu noktalara niye dikkat çekiliyor? çünkü bugün dünyann dengesi bozulmutur. Bizler Peygamberin (sav) adaletinden, merhametinden mahrum olduumuzdan dolay bugün bu kadar çok kan dökülüyor. Bugün insanlk kan alyorsa, Resulullahn getirmi olduu efkat ve merhametten yoksun olduu içindir. Ümmet, insanlk Resulullahn yeryüzüne getirmi olduu rahmet, bar ve adaletine muhtaçtr. Nasl ki yamur olmad için toprak susuzluktan çatlyorsa; Resulullahn bu üç özellii yeryüzünde hakim olmad için insanlkta bugün paramparça oluyor. dedi.

LAHLER OKUNDU

anl, Yeryüzü, insanlk Resulullahn u üç özelliine muhtaçtr. Bunlarn birincisi Resulullahn rahmeti. çünkü Allah (cc) ayeti kerimede Biz seni ancak lemlere rahmet olarak gönderdik. diyor. Muhakkak Allah u Tel Rauf ve Rahimdir. Allah bu iki vasfn Hz. Muhammed haricinde hiçbir Peygambere vermemitir. Resulullah bir kimse balarsa Allahta onu balar. diye buyuruyor. Allah Resulünün rahmeti bütün insanla hitap eder. ifadelerini kulland.

Yaplan konumann ardndan etkinlik Ümmet Mevlid grubunun okuduu Mevlidi erif ile devam etti. Etkinlik, daha sonra seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardndan Ayetullah laizin okuduu dua ile son buldu. (LKHA)

Ana Sayfaya Git