Operasyon bitti Yasak da kalktı

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçesi kırsalında güvenlik güçlerince PKK'ya yönelik yürütülen operasyon başarıyla bitirildi.

Haberler 31.03.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 31.03.2017 - 09:28

Valilikten yaplan açklamada, Licenin kuzeybats ile Haninin kuzeydousu bölgesinde 27 Martta saat 22.00den itibaren balatlan Bayrak-44 ehit Jandarma Uzman çavu Zinnur Ezim Operasyonunun 29 Mart gecesi baaryla tamamland belirtildi.

Operasyonda, kalanikof piyade tüfei, arjör, 63 fiek, 3 savunma tipi el bombas, 4 ruhsatsz av tüfei, 9 örgütsel doküman ele geçirildii kaydedilen açklamada, Licenin enlik-Birlik karayolunda 12 kilogramlk 2 mutfak tüpü içerisine hazrlanm 100 kilogram amonyum nitrat ve eker karmndan oluan el yapm patlayc düzenei ile 2 snan yerinde tahrip edildii bildirildi.

LCE BÖLGESNDE

Açklamada, operasyon bölgesinde yer alan köy ve mezralardaki 42 ev ve eklentisinde arama yapldna iaret edilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Licenin enlik köyü Akçapnar mezrasnda terör eylemlerinde kullanlabilecei yönünde istihbar bilgi ve ikiz plaka kayd bulunan araç ile ikiz plaka yöntemiyle terör eylemlerinde kullanlaca yönünde istihbari bilgi bulunan bir çift araç plakas ele geçirilmitir. Licenin Ecemi köyünde terör örgütü PKK propagandas yapma suçundan aranan kii, Haninin Yukartural köyünde gerçekletirilen adli arama faaliyetinde Elaz Emniyet Müdürlüü binasna 18 Austos 2016da düzenlenen patlayc yüklü araç saldrsnda 3 polisin ehit edilmesi ve 217 emniyet görevlisi ve vatandan yaralanmas olaynn üphelisi 2 ve zanllar evinde saklayan bir kii olmak üzere 3 terör örgütü i birlikçisi 28 Martta 20.30 sralarnda gözaltna alnmtr.

Narko terör kapsamnda 812 kilogram kubar, 27 kilogram toz olmak üzere 839 kilogram esrar ele geçirildii vurgulanan açklamada, ele geçirilen silah, mühimmat, araç ile uyuturucunun cumhuriyet savcsnn talimat uyarnca muhafaza altna alnd belirtildi.

Ana Sayfaya Git