Operasyon Canlı Takipte!

Diyarbakır'da operasyonlar İHA'larla komuta merkezinden canlı izleniyor.

Haberler 30.05.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçelerine bal 59 köyde dün ilan edilen sokaa çkma yasandan sonra balayan operasyonlar bugün de devam etti. Asker ve polisin müterek sürdürdüü operasyona binlerce güvenlik görevlisi katlrken, asker operasyon bölgelerine giden yollarda arama noktalar oluturdu. Arama noktalarndan geçen araçlar didik didik aranrken, vatandalarn da GBT sorgular yapld.

BÖLGEDE KU UçURTULMUYOR

Havadan taarruz helikopterinin de katld operasyonda güvenlik kuvvetleri dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey PKK yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen terör örgütü mensuplar ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek amacyla bölgedeki arama tarama çalmalarn sürdürüyor. PKKllara ait snak, barnak, depo alanlarn, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemelerinin hedef alnd operasyonda askerin gözü olarak tabir edilen Skyranger ad verilen insansz hava araçlar da kullanld.

SKYRANGER LE CANLI ZLEME

Operasyonda farkl noktalarda kullanlan Skyrangerin, termal görü özelliiyle konvoy takip ve arazi tarama görevlerini yerine getirebilen, 300 metrelik mesafeden yüz tanma imkan sunan ve 50 dakika havada kalabilirken, terör faaliyetlerinde özellikle de cisimlerin ötesini, aaçlarn arasndakileri görmesi mümkün oluyor. Skyrangerin uçuu srasnda gündüz ve gece görüntüleri, komuta merkezlerine canl olarak aktarlrken, güvenlik kuvvetlerinin krsal ve ormanlk alanlardaki arama tarama faaliyetleri sürüyor.

YASAK SÜREN BÖLGELER

Liceye bal Akçabudak, Örtülü, Ulucak, Saydaml, Klçl, Yorulmaz, Güldiken, Üçdamlar, Baharlar, Bayrl, Hedik, Tuzlaköy, Yamaçl, Kralan, Dernek, Konuklu, Yünlüce, Yaprakköy, Damar, Zümrüt, Kpçk, çral, Snak, Kyköy, Dallca, Budak, Türeli, Tepe, Yolçat, Dibekköy, çada, Arkl, Serince, Kayack, Uçar, Ziyaret, Ortaç, Yalaza, Balan, Esenler, çavundur, Dolunay, Kabakaya, Kutlu ve Oyuklu; Hazroya bal Ormankaya, çitlibahçe, Terdöken, Krmata, Kavaklboaz, Dada ve Sarerik; Kocaköye bal Boyunlu, Gözeba ve Tepecik, Dicleye bal Kurunlu, Taal, Kayköy ve Krkpnar köyleri ile mezralarnda vatandalarn zarar görmemesi amacyla önceki gün saat 18.00de ilan edilen sokaa çkma yasa ilan edilmiti

Ana Sayfaya Git