Oral'dan müjdeli haber geldi!

SİİRT'in Pervani ilçesine bağlı Güleçler köyünde 3 gün önce odun toplamak için gittiği ormanlık ve dağlık alanda kaybolan zihinsel engelli 15 yaşındaki Salih Oral'ı arama çalışmaları, bölgede bulunan 9 köyün sakinlerinin de katılımıyla devam ederken, Oral akşam saatlerinde bulundu.

Haberler 05.07.2018 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Pervari ilçesine bal Güleçler köyünde 3 gün önce odun toplamak için gittii ormanlk ve dalk alanda kaybolan zihinsel engelli Salih Oraldan (15) müjdeli haber geldi.

Pervari ilçesine bal Güleçler köyünde yaayan zihinsel engelli Salih Oral, 2 Temmuz Pazartesi sabah eekle yakacak odun toplamak için yaknlardaki ormanlk ve dalk alana gitti. Bir süre sonra eek, Salih Oral olmadan köye döndü. Salih Oral akam olmasna karn eve gelmeyince yaknlar ve köylüler, bölgeye gidip arama yapt. Ancak sonuç alnamaynca, jandarmaya haber verildi. Bunun üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Dün Pervari Kaymakam Hakan eker de bölgeye gelerek hem çalma yapan ekiplerden, hem de köylülerden bilgi ald. Akama kadar yaplan çalmalardan sonuç alnamad.

BOTAN çAYI ARANIYOR

Aramalar, dün sabahn ilk klaryla yeniden balad. Bölgeyi kar kar arayan ekipler, Oraln Botan çayna dümü olabilecei ihtimaline karn suda da çalma balatt. AFAD dalgçlar su altnda, jandarma ise yüzeyde arama yapmaya balad. Dünkü çalmalara Güleçler köyü ile birlikte bölgede bulunan 9 köyde oturan vatandalar da katld. Güleçler Köyü sakinlerinden Mehmet akir, arama çalmalarnn devam ettiini belirterek, Salih Oral inallah bulacaz dedi.

KAYIP SALH BULUNDU

Akam saatlerinde Salih Oraldan müjdesi haber geldi. Salih, köye yaklak 30 kilometre uzaklktaki dalk alanda kayalar arasnda köylüler tarafndan bulundu. Aç, sussuz ve bitkin haldeki Salih için köylüler jandarmaya haber verdi. Bölgeye gelen jandarma ekipleri, buradaki ilk müdahaleden sonra Salih Oral, Pervari Devlet Hastanesine götürdü. Salihin gerekli tedavileri yapldktan sonra ailesine teslim edilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git