Organlarıyla üç kişiye umut oldu

Beyin ölümü gerçekleşen 77 yaşındaki kişinin bağışlanan organları üç hastaya nakledilecek.

Haberler 23.04.2017 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte beyin ölümü gerçekleen kiinin organlar, üç hastaya umut oldu.

ki hafta önce ba ars ikayeti ile bir salk kurumuna bavuran 77 yandaki Abdullah Nas, beyin kanamas tehisi ile Siirt Devlet Hastanesine sevk edildi. Ameliyatn ardndan youn bakm ünitesine alnan Nasn bir süre sonra beyin ölümü gerçekleti.

Siirt Devlet Hastanesi Bahekimi Muzaffer Aslan, organ nakli koordinatörlerinin aile ile görütüklerini ve organ ba hakknda bilgi verdiklerini söyledi.

Vefat eden hastann yaknlarnn yüce gönüllük gösterip, organ ban kabul ettiklerini aktaran Aslan öyle dedi:

Salk Bakanl ile irtibata geçilerek uygun olan hastalarn tespit edilmesi için çalma yaptk. Yaplan eletirmeler neticesinde vefat eden Nasn karacieri Malatya nönü Üniversitesi, sol böbrei Elaz Frat Üniversitesi ve sa böbrei Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde organ bekleyen hastalara uygun bulundu.

Üç HASTAYA UMUT OLDU

Organ bann önemine deinen Aslan, bir insann hayatn kaybettiini ama bu kiinin organlaryla bugün 3 insann yeniden yaama tutunduunu ifade etti.

Aslan, vefat ettikten sonra organlarn toprak olmaktansa yaam umuduyla bekleyen insanlara hayat vermesi için vatandalarn organlarn balamalarn istedi.

Vefat eden Nasn olu Hüseyin Nas ise organ ba kararlarna ilikin unlar söyledi:

Babamn beyin ölümü gerçekletikten sonra bizim organ bayla ilgili düüncemizi sordular. Biz de aile bireyleriyle bir araya geldik ve organlarnn balanmas konusunda ortak bir karar aldk ve organlarn balamaya karar verdik. Bizim için önemli olan organlarn ihtiyac olan insanlara ulamasyd.

Nasn dier olu Sait Nas ise babasnn organlarnn bir insana umut vermesinin bile kendilerini mutlu edeceini söyledi.

Ana Sayfaya Git