Orgeneral Güler'den göreve başlama mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler: "Hudutlarımızın güvenliği, her hal ve şartta mutlaka sağlanacaktır. Teröristle mücadele harekatı, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla sürdürülecektir" "Asimetrik tehditler başta olmak üzere tüm tehdit ve risklere karşı süratle cevap verebilecek, çağın gereklerine uygun ve yeni savaş türlerine yönelik tüm askeri yeteneklere sahip bir Türk Silahlı Kuvvetlerinin oluşturulması amacıyla başlatılan çalışmalara devam edilmesi ana hedefimiz olacaktır"

Haberler 19.07.2018 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Türkiyenin hudutlarnn güvenliinin her hal ve artta mutlaka salanacan, teröristle mücadele harekatnn da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararllkla sürdürüleceini bildirdi.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Orgeneral Güler, göreve balamas dolaysyla bir mesaj yaymlad.

Güler, Türk Silahl Kuvvetlerinin fedakar ve kahraman mensuplar, deerli silah arkadalarm. ifadeleriyle balad mesajnda, kahraman Türk Silahl Kuvvetlerinin emir ve komutasn devralmann gurur ve onurunu yaadn ifade etti.

Kendisine tevdi edilen görevi Türkiyenin ve dünyann farkl köelerinde fedakarca hizmet veren silah arkadalaryla sayg, sevgi ve güvene dayanan effaf bir çalma anlayyla, Atatürk ilke ve inklaplarnn rehberliinde baaryla yerine getireceklerine inancnn tam olduuna iaret eden Güler, mesajnda u görülere yer verdi:

KOORDNASYON TESS

Son dönemde dünyada ve özellikle bölgemizde yaanan gelimelerin yaratt belirsizlik ve risk ortam ile harekat ortamndaki karmak yap, ülkemizin bölgesinde bir güç ve denge unsuru olmasn zorunlu klmaktadr. Bu maksatla asimetrik tehditler bata olmak üzere tüm tehdit ve risklere kar süratle cevap verebilecek, çan gereklerine uygun ve yeni sava türlerine yönelik tüm askeri yeteneklere sahip bir Türk Silahl Kuvvetlerinin oluturulmas amacyla balatlan çalmalara devam edilmesi ana hedefimiz olacaktr.

Tüm çalmalarmz, kurum içi ve kurumlar aras koordinasyonu en üst düzeyde tesis ederek kapsaml yaklam anlay ile sürdürülecektir. Hudutlarmzn güvenlii, her hal ve artta mutlaka salanacaktr. Teröristle mücadele harekat, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararllkla sürdürülecektir. Türk Silahl Kuvvetleri her yerde olduu gibi hava sahamz ve denizlerimizde de ülke ve milletimizin uluslararas hukuk ve anlamalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerinin korunmas konusundaki kararl duruunu devam ettirecektir.

Tüm faaliyetlerin, öncelik ve yöntemleri doru tespit edilerek gösteri ve israftan uzak, dorudan maksat ve hedefe gidecek ekilde sürdürüleceine vurgu yapan Orgeneral Güler, mesajnda unlar kaydetti:

Bu maksatla hukuk zemininden ayrlmadan bar dönemi faaliyetlerinin en etkin ekilde icra edilmesine ve Türk Silahl Kuvvetlerimizin üniformasnn erefini, akl ve vicdann terk etmi hainlerden temizlenmesi için alnm her türlü tedbirin etkinlikle uygulanmasna devam edilecektir.

DOSTA GÜVEN, DÜMANA KORKU

Birlik ve beraberlii ile dosta güven dümana korku veren, dünya ordularnn imrenerek takip ettii bir güç olan Kahraman Türk Silahl Kuvvetleri, bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da yerli ve milli kaynaklarla gelitirilmi imkan ve kabiliyetleriyle etkin, caydrc ve dünyann en saygn ordularndan biri olarak bayraklaan yurt topraklarmzn bütünlüünün ve güvenliinin, yüce milletimizin bekasnn teminat ve gurur kayna olmaya devam edecektir.

Bu vesile ile ebedi bakomutanmz Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, onun kahraman silah arkadalarn, ülkemizin bamszl, bölünmez bütünlüü, huzur ve güveni için canlarn feda eden, aziz ehitlerimizi ve ebediyete intikal eden mensuplarmz rahmetle, kahraman gazilerimizi ve ehit ailelerimizi bir kez daha ükranla anyorum. Türk Silahl Kuvvetlerimizin her kademesinde görev yapan tüm personelimize aileleri ile birlikte salk, mutluluk ve baarlar diliyorum.

Ana Sayfaya Git