Örgüt dağılma evresine girdi

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, terör örgütünün büyük ölçüde çökertildiğini kaydederek, "Yaklaşık 500 civarında teröristin olduğunu öngörüyoruz. Teröre katılma sayısı da bugün 115 civarı bir rakamda. Geçen 40 yıl içerisinde en alt rakamdır. Artık terör örgütü psikolojik bir dağılma ve çözülme sürecinde" dedi.

Haberler 20.12.2019 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl zleme ve Deerlendirme Sistemi Projesi (ZDES) kapsamnda Malatyaya gelen Bakan Yardmcs Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, beraberindeki heyetle birlikte Malatya Valisi Aydn Baru ve kentteki çileri Bakanlna bal birim amirleriyle valilik binasnda toplant düzenledi. Ardndan Malatya Valisi Aydn Baru ile birlikte basn toplants düzenleyen Prof. Dr. Erdil, çileri Bakanl kamu güveni ve düzenini tam anlamyla tesis etmek, onu sürdürülebilir klmak, ilgili önlemleri ve düzenlemeleri gelitirmek ile birlikte bir de kamunun ürettii hizmetlerin vatandaa eriimini, vatandan bu hizmetlere ulamasn salamak, hizmet kalitesini salamann bakanln en önemli görevlerinden birisi olduunu söyledi.

RSKL ALANLARDA BR OPERASYON KAPASTES OLUTURULDU

Prof. Dr. Erdil, toplantda terörle mücadele konusuna deinerek, unlar söyledi:

Türkiye, güvenlik yönetiminde bu corafyada uzun süredir terörle mücadelede büyük bir çaba gösteriyor ve bununla ilgili çok büyük bedeller ödedi. Geçtiimiz 3 ylda özellikle terörle ilgili mücadelede önemli mesafeler kat ettik. Terör örgütlerinin bölgedeki eylem kapasitesi büyük ölçüde etkisiz hale getirildi. Artk PKK, DEA ve dier terör örgütleri çok ükür eylem yapamaz noktaya geldiler. Burada çileri Bakanl yüksek bir kapasite ortaya koydu. Bu kapasite daha çok Dou ve Güneydoudaki ilgili riskli alanlarda, terör örgütünün konuland alanlarda bir operasyon kapasitesi oluturuldu.

Üç YIL çERSNDE 7 BN CVARINDA TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Terörle mücadele kapsamnda 3 yllk süreçte 7 bin kadar teröristin etkisiz hale getirildiini belirten Prof. Dr. Erdil, Operasyonlarda, geçtiimiz üç yl içerisinde içeride ve darda 7 bin civarnda terörist etkisiz hale getirildi. Saha yüksek bir kapasiteyle boluksuz, bütün alana hakim bugün kolluk kuvvetlerimiz. Yine geçtiimiz 3 yl içerisinde malum yaplan çalmalarda bin 115 terörist, 500ü ikna edilerek kolluk kuvvetlerine teslim oldu dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDE KRTK BR NOKTADAYIZ

Terörü etkisiz hale getirinceye kadar mücadelenin süreceini aktaran Prof. Dr. Erdil, unlar kaydetti:

Terör örgütü bugün büyük ölçüde çökertildi. Yaklak 500 civarnda teröristin olduunu öngörüyoruz. Teröre katlma says da bugün 115 civar bir rakamda. Geçen 40 yl içerisinde en alt rakamdr. Artk terör örgütü psikolojik bir dalma ve çözülme sürecinde. Terörle mücadelede kritik bir noktadayz, yeni bir evreye geçiyoruz. Ancak bu operasyonlar topyekun terörü etkisiz hale getirinceye kadar devam edecektir. Ayn hz ve kararllkla sürdürülecektir. Bunun yannda daha önce de sürdürdüümüz idari tedbirler, teknik düzenlemeler, teröre müzahir alanlar, terörle ibirlii içerisindeki alanlar etkisiz hale getirmek ve onlar ilgili hukuk çerçevesinde kontrol alma konusundaki çalmalarmzda hzla devam ediyor. Bu devam edecek, çünkü terörü ve bugüne kadar maalesef yetkinliini, kapasitesini, eylem gücünü artran hem finansal kaynaklar, hem de yetkinlik ve erk kazandrma noktasnda yerel yönetimler olarak tanzim edilmi, bunlar arasnda bir suç haline getirilmi, iddet uygulayarak, korku salarak, siyasal iddet uygulayarak ele geçirdikleri yerel yönetimleri artk bir suç alan olarak kullanmalarna devlet müsaade etmeyecek. Bunu da kararl bir ekilde bu istikametteki çalmalar da sürdürülecek.

Erdil, uyuturucuyla mücadeleyi de büyük ölçüde kontrol altna aldklarn anlatarak, Türkiyenin bir ylda yakalad uyuturucunun Avrupann bütün ülkelerinin iki kat olduunu da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git