Örgüt yıktı, devlet ihya etti

PKK'lıların saldırıları sonucu viran olan Diyarbakır'ın Sur ilçesi, görevlendirme yapılan belediyeler ile ilgili bakanlıklarca yapılan çalışmalarla ayağı kaldırıldı.

Haberler 09.06.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKllarn saldrlar sonucu büyük maduriyet yaayan Sur esnaf, salanan huzur ortamnda i yapmann mutluluunu yayor.

Krsaldaki saldrlarn 3 yl önce ehir merkezlerine tayan teröristlerin kazd çukurlar, kurduu barikatlar, tuzaklad patlayclar nedeniyle Surda yüzlerce esnaf kepenk kapatt, bazlar çareyi baka ilçelerde i yeri açmakta buldu, kimisi de i yerinden alabildii ürünleri tezgahlarda satt.

Güvenlik güçlerince gerçekletirilen baarl operasyonlarn ardndan güven ortamnn saland ilçede, görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir ve Sur belediyeleri ile çevre ve ehircilik Bakanl, Kültür ve Turizm Bakanl, Vakflar Genel Müdürlüü bata olmak üzere kamu kurulularnn youn çalmas sonucu ilçe eski günlerine yeniden kavutu.

- Huzur içerisinde sat yapyor

yerleri yenilenen, sigorta prim ve vergi borçlar ertelenen, krediye kavuturularak maduriyeti giderilen esnaf, huzur içerisinde sat yapyor. Böylece yüzü yeniden gülmeye balayan Sur esnaf, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesinin memnuniyetini yayor.

Esnaf Atilla Altnda (45), yaadklar ac günlerde gelecekle ilgili umutlarn adeta kaybettiklerini söyledi.

Ancak devlet yetkililerinin yaralarnn sarlacana ilikin verilen sözlerin ardndan projelerin hzla uygulamaya geçirildiini belirten Altnda, devletin huzuru tesis etmesiyle Surun eski ihtiamna kavutuunu dile getirdi.

- Sur, Diyarbakrn kalbidir

Yaplan restorasyon çalmalar sayesinde Surun eski günlerine geri döndüünü vurgulayan Altnda, Olaylar döneminde hükümetimiz Suru eski haline getirilecei sözünü vermiti. Yaplan çalmalar sayesinde Sur, eski canlln kazand. Sur Diyarbakrn kalbidir. dedi.

Altnda, terörün bitmesiyle ilçeye huzur geldiine deinerek bundan sonras için her eyin daha güzel olacan anlatt.

- Aylarca dükkanlarmz açamadk

Esnaf Timur Timuçin (43) de terör saldrlar olduu dönemde ilçe halknn çok sknt yaadn anmsatt. Devletin kendilerini hiçbir zaman yalnz brakmadn ifade eden Timuçin, bu sayede eski günlerine kavutuklarn söyledi.

Kentin ticaret merkezi konumundaki Sura vatandan gelmesiyle satn artn ve bu yüzden de mutlu olduklarn belirten Timuçin, Aylarca dükkanlarmz açamadk. Burada büyük aclar yaadk. Daha sonra devletimiz tadilat sürecine girdi, camilerimizi, çarmz, kiliselerimizi restore etti. Devlet sözünü yerine getirdi. Her yer ihya edildi. diye konutu.

- Terör olaylar bitti, çar canland

Faysal çelik ise devletin esnafn zararn ödediine, verdii sözleri yerine getirdiine iaret ederek Bu sayede tarihi ilçe eski ihtiaml günlerine döndü. Terör olaylar bitti, çar canland. deerlendirmesini yapt.

lçe sakinlerinden Abdülsamet Deer de devletin salad huzur ortamnn devam etmesini istediklerini vurgulad.

Esnafn yarasnn sarlmas için devam eden çalmalardan duyduklar memnuniyete dikkati çeken Deer, Huzur ve güvenin tesis edilmesiyle bir canlanma balad. Sur halk devletin sözünün yerine getirmesinden memnun kald. Esnaf kazanç salyor. dedi.

Ana Sayfaya Git