Örgüte büyük kayıp verildi!

PKK'ya yönelik 24 Temmuz 2015'ten itibaren düzenlenen operasyonlarda 16 bin 650 örgüt üyesi etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Haberler 23.04.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKKya yönelik 24 Temmuz 2015ten bu yana gerçekletirilen operasyonlarda 16 bin 650 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann babakanl döneminde atlan admlarla terörün 30 yldr aktt kan 2013te çözüm Süreci ile durduruldu. Ancak anlurfann Ceylanpnar ilçesinde 22 Temmuz 2015te 2 polisin evlerinde uyurken ehit edilmesiyle bozulan sürecin ardndan YPG/PKKy bitirmeye yönelik hem yurt içi hem de yurt dnda operasyonlar balatld.

Jandarma, polis, asker ve MT personeli el ele vererek tek yumruk eklinde terör örgütünü bitirmek için harekete geçti. Güvenlik güçleri, YPG/PKKnn ynak yapt bata Diyarbakr ve rnak olmak üzere Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde adeta süpürme operasyonlar yürüttü.

Havadan F-16 sava uçaklar ve silahl insansz hava arac (SHA), karadan ise tam donanml operasyon timleri, teröristlere nefes aldrmad. Ülke genelinde bar ve huzur ortamn bozmay hedefleyen hain saldrlarn sivillere yönelik de sürdüren YPG/PKKl teröristlere, Dou ve Güneydou bölgelerindeki operasyonlarla ar darbe vuruldu.

Güvenlik güçleriyle kar karya gelmemek için ev, cami, okul, cadde ve sokaklara patlayc tuzaklayan ya da pusu kuran YPG/PKKl teröristlerin ehir merkezlerinde düzenledii bombal eylemlerde çok sayda sivil de hayatn kaybetti.

AA muhabirinin derledii bilgiye göre, 24 Temmuz 2015 ile 20 Nisan 2018 tarihlerini kapsayan yaklak 3 yllk zaman diliminde, terör örgütü mensuplarnca düzenlenen saldrlarda polis, asker ve koruculardan oluan 1047 güvenlik görevlisi ehit oldu, 393 sivil yaamn yitirdi. Bu eylemlerde 4 bin 400ün üzerinde güvenlik görevlisi ile 2 bin 200den fazla vatanda yaraland.

- Teröristler, 2016da ehir merkezlerinde bombal eylemler yapt

Eli kanl terör örgütü, gerçekletirdii kanl saldrlarnda güvenlik güçlerinin yan sra genç, yal ve çocuk ayrm yapmakszn sivilleri de hedef ald.

Dou ve Güneydouda güvenlik güçlerinin kararllkla sürdürdüü operasyonlarda ar kayplar veren ve arkasnda halk destei bulamayan terör örgütü PKK, bu kez ehir merkezlerinde bombal eylemler gerçekletirdi.

Teröristler, Kurban Bayramnn ilk gününde Vanda AK Parti l Bakanl önündeki polis noktasna bomba yüklü araçla saldr düzenledi. Saldrda 50si sivil, 4ü polis 54 kii yaraland.

Diyarbakrda, Balar ilçesindeki l Emniyet Müdürlüüne ait Terörle Mücadele ve çevik Kuvvet ube müdürlüklerinin bulunduu ek bina yaknlarnda bomba yüklü araçla saldr gerçekletiren PKKl teröristler, 2si polis 11 kiiyi ehit etti, 100ün üzerinde vatandan yaralanmasna neden oldu.

Elazda, l Emniyet Müdürlüüne PKKl teröristlerce bomba yüklü araçla saldr düzenlendi. Saldrda, 3 polis ehit oldu, sivillerin de aralarnda yer ald 100e yakn kii yaraland.

stanbulda ise Beikta-Bursaspor maçnn ardndan saat 22.29da, 45 saniye arayla Vodafone Arena yaknlarnda 2 terör saldrs meydana geldi. Saldrlarda 37si polis, 8i sivil olmak üzere 45 kii ehit oldu. Yaralanan 165 kii hastanelerde tedavi altna alnd.

Kayseride de Komando Tugay Komutanlndan çar iznine çkan er ve erbalar tayan araca yönelik bombal araçla yaplan saldrda14 asker ehit dütü, 54 asker ile bir sivil yaraland.

Uzmanlar, güvenlik güçlerince Dou ve Güneydouda kararllkla sürdürülen operasyonlarda terör örgütünün büyük kayp verdiini, örgütün yaad üye, mühimmat ve moral kaybn hain saldrlarla kapatmaya çaltn belirtti.

- Siyasi, bürokrat, öretmen ve köy muhtarlarn da katlettiler

Güvenlik güçlerinin krsal ve ehirlerdeki kararl operasyonlaryla büyük darbe alan bölücü terör örgütünün, 2016nn son dönemindeki hedefi bölgedeki siyasi aktörler ve muhtarlar oldu.

Bölgedeki airet liderleri ve yöre halknn büyük tepkisiyle karlaan terör örgütü, saldrlarnda siyasetçileri de hedef ald. Örgüt sorumlularnn, kendileri gibi düünmeyen siyasetçilerin hedef alnacan açklamasnn ardndan harekete geçen PKKl teröristler, siyasetçilere yönelik kanl saldrlarn daha da artrd.

Teröristler, Hakkaride 1 Kasm Milletvekili Genel Seçiminde AK Parti 1. sra aday Ahmet Budak, çileri Bakanlnca Erci Belediyesi Meclis üyelii için görevlendirilen Latifiye Mahallesi Muhtar Mehmet erif Dou, AK Parti Özalp lçe Bakan Yardmcs Aydn Mutu, AK Parti Dicle lçe Bakan Deryan Aktertin yan sra son olarak Bitlisin Hizan ilçesine bal Bölüklü Köyü Muhtar Salih Güveni katletti.

Mardinde Derik Kaymakamlna PKKl teröristlerce el yapm patlaycyla gerçekletirilen saldrda yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Gaziantepte tedavi gördüü hastanede ehit oldu.

- 2017 ylnda kanl eylemlerine devam ettiler

Diyarbakrda, 1 Temmuzda AK Parti Lice lçe Bakan Yardmcs Orhan Mercan, evinin önünde PKKl teröristlerin silahl saldrsnda hayatn kaybetti. Vanda 2 Temmuzda AK Parti Özalp lçe Bakan Yardmcs Aydn Ahi, terör örgütü PKK mensuplarnn düzenledii silahl saldrda öldürüldü.

Tuncelide 12 Temmuzda snf öretmeni Necmettin Ylmaz terör örgütü PKK tarafndan katledildi. Trabzonun Maçka ilçesi krsalnda, 11 Austosta teröristler ile salanan scak temasta yaralanan 2si güvenlik görevlisi 3 kiiden bir baçavu ile 16 yandaki Eren Bülbül ehit oldu.

rnak Yeilyuva Mahallesinde 31 Austostaki saldrda ise Uludere Belediye Bakanl için 2014 yerel seçimlerinde AK Partiden aday olan güvenlik korucusu Mehmet Paksoy, PKKl teröristlerce evinin önünde katledildi.

- 16 bin 650 terörist öldürüldü

Terör örgütünün hain saldrlar karsnda gerek yurt içi gerekse yurt dnda terörle mücadele eden güvenlik güçleri, 24 Temmuz 2015 ten sonraki yaklak 3 ylda baarl operasyonlara imza att.

Genelkurmay Bakanl ile polis ve jandarma yetkililerinin verdii bilgilere göre, yurt içi ve dnda devam eden hava ve kara operasyonlarnda 16 bin 650 terörist etkisiz hale getirildi.

TSKnin Dou ve Güneydouda yürüttüü operasyonlar, zorlu arazi ve çetin k artlarda dahi hz kesmeden devam etti.

Güvenlik güçleri, Hakkari, rnak, Diyarbakr, Bitlis, Van, Tunceli ve Siirt bata olmak üzere Dou ve Güneydoudaki krsal alanlarda kar, tipi, yamur ve çamur dinlemeden da, ta dolaarak teröristlerin peine dütü.

K koullar nedeniyle zor artlarda kar kalnlnn yaklak 2 metreye ulat krsal alanlarda orta ve büyük çapl operasyonlar düzenleyen güvenlik güçleri, zaman zaman souk havaya ramen nehir ve derelere de girerek maaralarda terörist arad.

K artlarndaki olumsuzluklara ramen kararllkla yürütülen operasyonlarda PKKnn birçok sözde eyalet sorumlusu öldürüldü.

Ar kayplar verilmesi ve örgütün sözde sorumlularn etkisiz hale getirilmesinin terör örgütüne büyük moral bozukluu yaatt belirtildi.

- Terörle mücadelede yerli silahlarn etkin rolü

NATOnun en büyük ikinci ordusu olma özelliini tayan TSK, envanterine giren yerli silahlarla hem gücünü artrd hem de yurt içi ve dnda terörle mücadelede etkin rol oynad.

Türkiyenin gelien savunma sanayisi sayesinde da bamlln azaltan TSK, taktik ve operatif snfta gelimi ülkelerle rekabet edebilir düzeydeki insansz hava araçlaryla (HA) dikkati çekiyor.

Terörle mücadele operasyonlarnn sürdüü bölgelerde youn kullanan HAlarla terörist hedefleri belirleyen Mehmetçik, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlna bal sava uçaklar ve yerli imkanlarla üretilen SHA ile bu hedefleri imha ediyor.

HAlar ayn zamanda hudut güvenlii ve snr hattnn yakndan takibine yönelik faaliyetlerde de etkin rol alyor.

- Afrin bölgesi teröristlerden temizlendi

TSK, bu operasyonlarn yan sra hudut güvenlii ve bölgede istikrar salamak maksadyla Suriyenin kuzeybatsndaki Afrinde YPG/PKK-DEA mensuplarn etkisiz hale getirmek, dost ve karde bölge halkn teröristlerin bask ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak 2018de balatt Zeytin Dal Harekatn sürdürüyor.

Mehmetçik, Türk Polisi ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), harekat ile karadan zrhl araçlar, tank ve frtna obüsleri, havadan da F-16 sava uçaklar, HA ve SHA desteiyle Afrin ve çevresini teröristlerden temizledi.

TSK, insani yardmlarn bölgeye eriimini salayarak, Afrinde hayatn normale dönmesi için çalmalarn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git