Örgütte güven bunalımı yüksek

Van'ın Başkale ilçesinde silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı 2 militan, güven probleminin yaşandığı örgütten ayrılmaların son zamanlarda arttığını anlattı.

Haberler 25.07.2019 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKllardan birinin AK Parti Özalp lçe Bakan Yardmcs Aydn Ahinin öldürülmesi olaynn faillerinden biri olduu belirlendi

HABER MERKEZ

Vann Bakale ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan örgüt üyeleri, PKKda güven sorununun yaandn, verilen talimatlarn üpheyle karlandn ve büyük bir çözülüün yaandn anlatt.

Valilikten yaplan açklamada, 22 Temmuzda ilçe krsalnda PKKl 2 militan silahsz ve teçhizatsz olarak teslim olduu belirtildi.

VALLK AçIKLAMA YAPTI

Örgüt üyelerinden birinin 1 Temmuz 2017de Özalp AK Parti Bakan Yardmcs Aydn Ahinin öldürülmesi ve 21 Haziran 2018de Saray ilçesinde 2 teröristin yaral ele geçirildii jandarma devriyesine silahl saldr olaylarnn faillerinden biri olduu kaydedilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

GÜVEN BUNALIMI YAANIYOR

Teröristlerle yaplan ilk mülakatta, teröristler arasnda güven sorununun olduu, sorumlu düzeydeki teröristlerin talimatlarnn üphe ile karland, morallerinin bozuk olduu, daha önceden sürekli gruplara talimat veren örgüt yöneticilerinin sesinin uzun zamandr duyulmad, yöneticilerin firar ettiine inandklar, bu balamda, teröristlerin teslim olmalar halinde ikence ve kötü muameleye urad, propagandalarnn artk örgüt çevrelerince kabul görmedii, örgüt mensuplarnn büyük bir ksmnda örgütten ayrlma ve güvenlik güçlerine teslim olma eiliminin son dönemde artt örenilmitir. Açklamada, halkn huzur ve güvenliini salamaya yönelik operasyonlarn halkn desteiyle kararl ekilde devam edecei vurguland.

ALELER KNA ETT

Vanda, l Jandarma Komutanlnn yürüttüü çalma kapsamnda, biri gri kategoride arananlar listesinde yer alan iki örgüt üyesi, ailelerin iknas sonucu teslim oldu.

Valilikten yaplan açklama, l Jandarma Komutanlnca, PKKllarn aileleri ile görüülerek, çocuklarnn teslim olmalarn salamak amacyla çalma yürütüldü. Bu kapsamda, biri gri kategoride arananlar listesinde yer alan iki militan, ikna sonucu teslim oldu. PKKllar, rnak- Silopi Snr Hudut Kapsndan alnarak, Van l Jandarma Komutanlna getirildi.

K PKKLI TESLM OLDU

PKKnn Irakn kuzeyindeki kamplarndan kaçarak, önceki gün Silopi ilçesi yaknlarndaki Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim olan 2 teröristten birinin emniyetteki ilemleri tamamland. Adliyeye sevk edilen terörist, çkarld nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutukland. Kadn militann emniyetteki ilemleri sürüyor.

BTLSTE SICAK TEMAS

Bitlis krsalnda gerçekletirilen operasyonda, 4 örgüt üyesi etkisiz hale getirildii bildirildi.

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, iç güvenlik operasyonlar kapsamnda, Bitlisin merkez ilçe krsalnda, l Jandarma Komutanlnca bugün hava destekli operasyon düzenlendii belirtildi. Açklamada, unlar kaydedildi: ç güvenlik operasyonlar kapsamnda, Bitlis merkez ilçe krsalnda, l Jandarma Komutanlnca bugün gerçekletirilen hava destekli operasyonda, 4 terörist silahlar ile birlikte etkisiz hale getirilmitir. Bölgedeki operasyonlar devam etmektedir.

KUZEY IRAK OPERASYONU

Irakn kuzeyindeki Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatnda PKKya ait silah mevzisi, barnak ve snaklar imha edildi. Milli Savunma Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Pençe Harekat ile koordineli olarak, Irakn kuzeyindeki Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatyla PKKya ait silah mevzisi, barnak ve snak olarak kullanlan hedefler etkili ekilde vuruldu.

Ana Sayfaya Git