Örgütün Yürütme Konseyinde!

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6 yıl önce yürütülen KCK soruşturmasında PKK'nın üst düzey sorumlusu olarak gösterilen ve firari olan 'Serdar Ali' kod adlı PKK'lı Ali Durç'un, Şubat ayında Irak'ın kuzeyinde düzenlenen hava operasyonunda öldürüldüğü belirtildi.

Haberler 30.07.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 30.07.2018 - 09:37

PKKya yakn sitelerde yer alan bilgiye göre, Mardinin Midyat ilçesine nüfusuna kaytl olan ve Serdar Ali kod adl Ali Durçun (44), 13 ubat 2018 tarihinde Türk Silahl Kuvvetlerinin Irakn kuzeyinde düzenledii hava operasyonunda öldü. 1993 ylnda üniversite örencisi iken hakknda açlan soruturma nedeniyle bir süre tutuklu kalan va daha sonra daa çkan PKKl Durçun örgütün üst düzeyinde görevler yapt belirtildi.

FRAR SANIK OLARAK ARANIYORDU

PKKnn, kendine yakn internet sitelerinden Irakn kuzeyinde düzenlenen operasyonda öldüünü 5,5 ay sonra duyurduu Ali Durçun ad KCK stanbul iddianemesinde geçiyor. stanbul Cumhuriyet Basavclnca 6 yl önce yürütülen KCK soruturmasnda hazrlanan ve KCKnn stanbuldaki üst yönetiminin anlatld iddianamede, örgütün Murat Karaylandan sonra gelen üst düzey yöneticilerinin Ali Durç ve Kudbettin Yazba olduu belirtilmiti.

30 KLK YÜRÜTME KONSEYNDE

ddianamede Ali Durç firari üpheli olarak yer alrken, onunla ilgili gizli tanklarn ifadelerinide yer verilmiti. Gizli kantlar ifadelerinde, KCK operasyonlar baladktan sonra Kandile kaçt tespit edilen ve hakknda 14 Aralk 2011de yakalama karar çkarlan Durç ile ilgili, KCK/TM Marmara ve stanbul genel sorumlusu. PKKnn 30 kiilik yürütme konseyinde alnan kararlar, Ali Durça iletilir. Durç da talimatlar kent meclisindeki sorumlulara aktarr demilerdi.

Ana Sayfaya Git