Ormanda aç kalan 'Aras' kod adlı terörist köylülerin ihbarıyla yakalandı

KARADENİZ'de PKK'lılar, son yıllarda güvenlik güçlerinin düzenlediği başarılı operasyonlarda ağır darbe alıyor.

Haberler 24.05.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Giresun krsalnda 17 Maysta ran uyruklu Kawa kod adl Behrüz Dudkanlunun Jandarma Özel Harekat (JÖH) timine teslim olmasnn ardndan, Tunceliye geri kaçmaya çalan, çileri Bakanlnn Terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan Aras Farain kod adl PKKl terörist Aras Aslan da bir HES antiyesine gidip yiyecek arad esnada köylülerin ihbaryla yakaland.

Giresun Jandarma Bölge Komutanlna bal JÖH ve komando timi son 4 ylda Karadeniz krsalnda PKKllarn kabusu oldu. Bölgede geçen yldan beri HA, SHA, Sikorsky, Kobra ve Atak helikopterlerinin de katld baarl operasyonlarla PKKnn sözde Karadeniz Açlm Grubu teröristleri büyük darbe yedi. Jandarmann en seçkin askerlerinden oluan Jandarma Komando Özel Asayi Komutanlna (JÖAK) bal Jandarma Özel Operasyon (JÖPER) ve JÖH timleri, Karadeniz dalarn didik didik arayarak teröristlerin korkulu rüyas oldu.

KARADENZDE PKKNIN Z SLND

2016 ylnda Ordunun Mesudiye ve Gölköy ilçesi krsalnda 7 PKKl teröristin öldürülmesiyle bölgede eylemlerini artran PKKl teröristler, Trabzon Maçka ilçesinde, Astsubay Baçavu Ferhat Gedik ile Eren Bülbülü ehit etti. Karadenizdeki operasyonlarda aralarnda krmz kategoride arananlarn da olduu 19 terörist öldürülürken, 5 terörist yaral ele geçirildi. 4 PKKl da teslim oldu. Giresun krsalndan kaçan 2 PKKl ise Tuncelide etkisiz hale getirildi. Son operasyonlarla birlikte PKKnn Karadenizde izi de tamamen silindi.

GÜNLÜKTE FRE çÖZÜLDÜ, 12 NOKTADA ARAZ TARANDI

2017 ylnda Giresun krsalnda Aram kod adl Mustafa Tolucan ile Agit Van kod adl Hasan Demirin ardndan 17 Maysta ran uyruklu Kawa kod adl Behrüz Dudkanlu da teslim oldu. Giresun krsalnda PKKl teröristlere ait snaklarn birinde Mustafa Tolucann yazd günlük ele geçirildi. Günlükte yazan ifreli notlar çözen istihbarat birimleri, teröristlerin tüm geçi güzergahlar ile snaklarn tek tek belirlemeyi baard. Tunceli üzerinden Karadeniz krsalnda Behrüz Dudkanlu ile Aras Aslana takviye gelmeyince, fikir ayrlna düen iki terörist ayrld. Behrüz Dudkanlu 17 Maysta teslim olmasnn ardndan, verdii ifadeler dorultusunda Aras Aslann yakalanmas içinde bölge ablukaya alnd. Giresun çamoluk-Alucra, Espiye-Yaldere, Güce-Doankent Gümühane Kelkit-iran, Erzincan-Refahiye bölgesinde 12 noktada arazi arama-tarama faaliyeti younlatrld.

TRABZON VE GRESUNDA 3 SIINAK 9 DEPO BULUNUP MHA EDLD

Ordu, Giresun, Tokat, Gümühane ve Trabzon krsalnda yaklak bin 800 JÖH, komanda ve PÖH timinin katld operasyonlarda, Giresun krsalndan Tunceliye kaçmaya çalan Aras Aslann 2 gün önce Güce bölgesinde görüntüsü elde edildi. Giresun Espiye ve Doankentte içinde silah ve yaam malzemesi ile yiyecek olan 2 snak ile 5 depo bulunarak imha edildi. Trabzon Maçka krsalnda ise 1 snak ile 4 depo bulunarak imha edildi. Depolarda, 2 yl önce Maçka ilçesinde PKKnn silahl saldrsnda Astsubay Kdemli Baçavu Ferhat Gedik ile ehit olan Eren Bülbülün köydeki evinden çalnan erzakn da bulunduu ortaya çkt.

HES ANTYESNE GDP YYECEK STED

JÖH ve komando timlerinin teröristlerin geçi güzergahlarn kesmesi, snaklarnda ortaya çkarlarak imha edilmesiyle ormanda aç kalan Aras Aslan, Espiyede bir HES antiyesine giderek yiyecek istemesi üzerine, vatandalarn ihbaryla sa olarak yakaland. Aslann silah ve teçhizatlarnn bulunmas için de bölgede operasyonlar younlatrld. 2 teröristin k üslenmesini Espiyede geçirdii ve k boyunca da hiç snaktan darya çkmadklar belirlendi. Giresun Valilii tarafndan yaplan yazl açklamada ise, Güce Espiye ilçeleri snrnda bulunan bir HES antiyesine 1 BTÖ mensubunun geldiinin ihbar edilmesi üzerine süratle hareket eden birliklerimiz tarafndan BTÖ üyesi kod ad Aras Farain olan Aras Aslan sa olarak yakalanmtr ifadelerine yer verildi.

SLAH DEPOSU ARANIYOR

Behrüz Dudkanlunun bölgede yer göstermeye devam ettii, Aras Aslann da Giresun Jandarma Bölge Komutanl tarafndan sorgulanaca belirtildi. PKKnn sözde Karadeniz Açlm Grubu üyelerinin tamamnn etkisiz hale getirilmesinin ardndan, bölgede olduu tahmin edilen PKKya ait Karadenizin en büyük silah deposunun olduu snan bulunmas için de ormanlar kar kar aranyor.

TUNCELDEN YEN TERÖRST GRUP HAZIRLII

PKKnn sözde Karadeniz Açlm Grubu teröristlerinin tamamnn yok edilmesi üzerine, Kandil talimatyla Tunceli üzerinden yeni bir grubun tekrar Karadeniz krsalna gönderilmeye hazrland da istihbarat birimleri tarafndan belirlendi. 17 kiilik yeni terörist grubun korktuklar için bölgeye gelmek istemedikleri ortaya çkarken, güvenlik güçleri snr hattnda da tedbirleri artrd.

HBAR EDENE ÖDÜL VERLECEK

çileri Bakanlnn terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan Aras Farain kod adl PKKl terörist Aras Aslann yakalanmasn salayarak ihbarda bulunan köylülerin de ödüllendirilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git