Örnek bir düğün!

Düğünlerde kilolarca altın takılması ve paraların havaya saçılmasıyla sık sık gündeme gelen Şanlıurfa'da evlenen bir çift, törene davet ettikleri kişilerden takı takmak yerine yanlarında birer yetimle gelmelerini istedi.

Haberler 02.10.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada düzenlenen bir düüne katlanlar, gelin ve damadn talebi üzerine, tak takmak yerine törene yanlarnda birer yetimle katlarak çocuklarn yüzünü güldürdü.

Kilolarca altn taklp, paralarn havaya saçlmasyla sk sk gündeme gelen anlurfa düünleri bu sefer örnek bir uygulamayla dikkati çekti.

Muhammed ve Fatma çakmak çifti aileleriyle beraber aldklar karar dorultusunda, görkemli bir düün merasimi yerine mutlu günlerinde yetimlerle kaynamay ve hayr duas almay tercih etti.

Davetlilerden tak takmak yerine yanlarnda birer yetim çocukla törene gelmelerini talep eden çiftin bu özel çarsna yaknlar da duyarsz kalmad.

Davetliler, nsan Hak ve Hürriyetleri (HH) nsani Yardm Vakf anlurfa ubesinin de katklaryla düüne yaklak 100 yetimle katld.

Karaköprü Belediye Bakan Metin Baydilli de Fatma ile Muhammed çakmak çiftinin nikahlarn kyd. Bakan Baydilli, düünlerine yetimleri davet etmelerinden dolay genç çifti salonda ayakta alklatt, yannda getirdii oyuncaklarla da çocuklar sevindirdi.

Düünün sonunda hem genç çiftler muradna erdi hem de yetimler yüzü gülerek evlerine döndü.

- Farkl ve güzel gece oldu

Damat Muhammed çakmak, yapt açklamada, böylesi güzel ve özel günde yetimleri de aralarnda görmekten büyük mutluluk duyduklarn belirterek, baka çiftlere de örnek olmak istediklerini söyledi.

Gelin Fatma çakmak da manevi huzurun her eyden önemli olduunu vurgulayarak, Böyle özel ve güzel bir günümüzde yetimleri de aramzda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tak yerine yetimler olsun istedim bunun için de çok sevinçliyim dedi.

Muhammed çakmakn babas Celal çakmak ise en mutlu günlerindeki sevinci yetimlerle paylamak istediklerinin altn çizerek, öyle konutu:

anlurfadaki düünlerde genelde u kadar altn takld u kadar kurun skld, u kadar kalabalk oldu gibi eyler olur. Biz bunun yerine gariban ve yetimleri sevindirmeyi tercih ettik. Böyle mutlu bir günümüzde bu çocuklarmzn yüzü gülsün istedik, mutluluumuzu bizimle beraber paylasnlar diye davet ettik. Toplumda çok ciddi bir karlk buldu zaten amacmz da buydu

Yetimlerden 11 yandaki Kerim Sevim de HH araclyla hiç tanmad birisinin düününe geldiini söyledi.

Güzel bir gece yaadn anlatan Sevim, Bizi buraya getiren HHya teekkür ederim. Evlenenler inallah çok mutlu olur. diye konutu.

Yakup Ta ise düüne davet edilmekten duyduu memnuniyeti dile getirerek, Bizim için çok farkl ve güzel bir gece oldu. Herkese teekkür ederim. dedi.

Ana Sayfaya Git