Örnek konser!

Diyarbakırlı 2 genç kız, köy okullarına kitap toplamak için çalışma başlattı. Bu kapsamda konser organize eden genç kızlar, etkinliğe bilet yerine kitap getirenlerin alınacağını duyurdu. Konsere gelen sanatçıların da destek verdiği projede 2 bin 500 kitap toplandı.

Haberler 19.11.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iki genç kz, köy okullarna kitap toplamak için anlaml bir çalmaya imza att. Bu kapsamda konser organize eden genç kzlar, etkinlie bilet yerine kitap getirenlerin alnacan duyurdu. Sahneye çkan sanatçlarn da destek verdii etkinlikte köy okullarna balanmak üzere 2 bin 500 kitap topland.

Diyarbakrda Hatice Tunç ve Rojda çakmak bir ilke imza att. 2 arkada, 2018 O Ses Türkiye Yarmasnda birinci olan Ferat Üngör ve 2019 O Ses Türkiye Yarmasnda ilk elemeleri geçen Hayri Kasaç ile görüerek projelerini anlatt. Yaplan görümelerin olumlu geçmesi üzerine kollar svayan genç kzlar, konser organize etti. Bu kapsamda konsere gelenlerden bilet yerine köy okullarna balanmak üzere kitap alnacan duyuran ikili, 500 kitap hedefledikleri etkinlikte 2 bin 500 kitap topland. Köy okullarna okuyan çocuklarn, kitaplara kavumalar için ilke imza atan ikili konserde çocuklarla doyasya elendi.

4 kitap getiren alana girdi

Yaklak 2 yl önce geçirdii trafik kazasnda sol bacan kaybeden ve hemirelik yapan Hatice Tunç, köy okullarna kitap kampanyas kapsamnda birçok çocuu kitapla buluturmak için hazrladklar konsere paras olann deil, kitab olan vatandalarn alndn söyledi. Tunç, Bugün burada ben ve Rojda arkadamn balatt bir proje sonucu, 2 sanatç arkadamzla beraber konser düzenledik. Bu konserin biletleri hiçbir ekilde ücret karl deil, 4 adet kitap karl oldu ve bu kitaplarn köy okullarna gitmesini salayacaz. Yaklak 2 bin 500 adet kitap topladk, bu da bizim için mükemmel bir say, köy okullarnda yaklak 5 okul için yeterli bir say. Rojda arkadamla daha önce bu tür etkinlikte çok bulunduk, buda bireysel olarak yaptmz ilk etkinlik. Zaten bu tür projenin arayndaydk, ikimizin de aklna aniden gelen bir proje oldu açkças. Biz aslnda burada parann ne kadar deersizliini ve kitabn paradan ne kadar çok deerli olduunu göstermeye çaltk. Bizim için çok güzel tepkiler geldi, kitap istediimizi söyleyince insanlar ardlar, çünkü gerçekten dikkat çeken bir proje, konsere gelmeyerek kitap gönderen çok arkadamzda oldu. Say çok fazla hatta salonda yer kalmad dedi.

Sanatçlar bizim için birçok planlarn iptal ettiler

Projenin bir dier kahraman olan Rojda çakmak ise sanatçlarn bu proje önceden planlanan çalmalarn iptal ettiklerini söyledi. çakmak, Biz bu projeyi ilk düündüümüz zaman çok heyecanlydk, yürürlüe koyacaz diye sanatç nereden bulacaz diye. Sosyal medyadan birkaç paylam ile sanatçlarla iletiime geçtik, sanatçlar bizim için birçok planlarn iptal ettiler, bu projede bize destek olabilmek için. çok güzel tepkiler aldk, onlarda çok mutlu bizde çok mutluyuz. Kii says beklediimizden çok fazla, salonumuz küçük, daha dorusu biz 200 kiilik yer ayrdk, 500 kitap hedefledik, ama 2 bin 500e yakn kitap topladk. Bu da bizim için muhteem say, çok heyecanlyz, nasl olacak ne bitecek çok farkl bir duygu. çünkü ilerideki nesiller için bir eyler topluyorsun ve onlarn ilerde yetikin bireyler olunca dünyay deitirecek admlara vesile oluyorsun diye konutu.

çocuklar, kadna iddeti, iddet kartln, eitimi, bilimi o kitaplarda öreniyor

2018 O Ses Türkiye Yarmas birincisi Ferat Üngör, bu projede yer ald için çok mutlu olduunu ve kitaplar sayesinde çocuklarn kadna iddeti, iddet kartln, eitimi, bilimi örendiini söyledi. Üngör, Köy okullarna kitaplarn gönderilmesi, o çocuklarn kitaplarla tanmas, o kitaplardan bir eyler almas çok önemli. Bende bir köy okulunda eitim alm biri olarak söylüyorum, gerçekten o yalarda kitaplarla tanmak, bir çocuun geliimi açsndan çok önemli, çünkü ilk defa o kitaplarla bir eyler örenmeye balyor, kadna iddeti, iddet kartln, eitimi, bilimi o kitaplarda öreniyor. çocuklar bunlar gördükleri zaman ister istemez farknda olmadan bilinçaltna yerleiyor, salkl güzel bir birey olarak hayata bakyor. Mutluyuz, uan kitaplar baya bir birikmi burada, eitim kitaplarndan, romanlara, dünya klasiklerinden baya bir kitap var, bu çok güzel, Diyarbakrn bu organizasyona ilgi göstermesi beni çok mutlu etti eklinde konutu.

Proje, köyden gelen biri olarak çok houma gitti

2019 O Ses Türkiye Yarmasnda ilk elemeleri geçen Hayri Kasaç ise, kiisel olarak bu tür etkinliklerde bulunduunu, köyden gelen biri olarak bu projenin kendisini çok mutlu ettiini söyledi. Kasaç, Bu projeyi duyunca çok houma gitti, zaten kiisel olarak ta bu tarz etkinliklerde bulunan bir insanm. Söz konusu köy okullar olunca köyden gelen biri olarak, benimde çok houma gitti böyle bir etkinlikte olmam. Oradaki sanclar ve yokluklar derinden yaayan bir insanm ve çocukluuma gideceim. Buda benim için çok önemli bir ey, geçmiime gidip o günleri hatrlamak anmsamak, bizim yaadmz eyleri yeni nesillere yaatmamak, amacyla böyle bir etkinlikte bulunuyorum dedi. Etkinlie gelen vatandalar, gece geç saatlere kadar gönüllerince elendi.

Ana Sayfaya Git