Örnek zorunluluk!

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek yaşam sitelerine meyve ağacı zorunluluğu getiriyor.

Haberler 21.09.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde birçok noktada uygulanacak organik meyve ve sebze alanlar için ilk admlar atld. Dünyada Fransann bakenti Pariste örnei olan kent içinde organik tarm modelini Diyarbakra getirmek için pilot olarak belirlenen noktalarda organik meyve ve sebze yetitirme bahçeleri oluturmaya balayan Balar Belediyesi, tarma hazr hale getirdii bölgelerde ilk etapta meyve fideleri dikti.

lk fidan Bakan Beyolu toprakla buluturdu

Diyarbakrn Balar ilçesinde birçok noktada uygulanacak organik meyve ve sebze alanlar için ilk fideyi Balar lçesi Baclar Mahallesinde bulunan organik meyve ve sebze bahçesinde kendi elleriyle yerletiren Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ilçede yaplacak yeni yaam alanlar ve sitelerde meyve aaçlar bulundurma zorunluu, Türkiyede ilk kez getirmeyi planladklarn, inaat firmalarna ve müteahhitlere ina edecekleri sitelerde daire ba en az bir meyve aac bulundurma zorunluu getirerek bu konuda bilinç oluturmak istediklerini söyledi.

Her siteye meyve aac zorunluluu getireceiz

Organik tarma önem verdiklerini belirten Bakan Beyolu, Biz bugün organik tarmn ilk adm olarak, meyve aaçlar dikmekle balyoruz. Balarmza önümüzdeki günlerde inallah bu defa, sebzeye yönelikte tarma balayacaz. Bizim hedefimiz Balarmzda yeni neslimizi, çocuklarmz meyve ve sebzelerle buluturup yerinde, aacnda, bahçesinde tantmaktr amacmz. Önümüzdeki süreçte, zorunluluk getirmeyi düünüyoruz. Her yaplan sitelerde mutlak her bir meyve aacndan o sitede bulunmas lazm. Sebebi de orada yetien çocuklarmz, hangi meyve hangi aaçta yetiiyor, canl bir ekilde görüp takip etmesidir. nallah bu projemiz ile Balarmza güzel hizmetler vermeye devam edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git