Orta Doğu'nun Sağlık Üssü Oldu

Orta Doğu'nun "sağlık üssü" olmayı hedefleyen Diyarbakır, sağlık turizminden hak ettiği payı almak için tanıtım atağına kalktı.

Haberler 26.04.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Orta Dounun salk üssü olmay hedefleyen Diyarbakr, salk turizminden hak ettii pay almak için tantm atana kalkt.

Alannda uzman salk personeli, teknolojik altyap ve tecrübe birikimiyle Avrupa standartlarnda hizmet sunan Diyarbakrdaki kamuya ait ve özel hastaneler yabanc hastalara da ifa datyor.

Orta Dou ülkelerinden daha fazla hastaya tedavi imkan salamay hedefleyen hastaneler, bu kapsamda Irakn Erbil kentinde düzenlenen 11. Uluslararas naat ve Yap Fuarna katlarak tantm yapt.

Hastane yetkilileri sunduklar hizmetlerle ilgili bilgilendirme yaparken, hastane standartlar Irakllardan büyük ilgi gördü.

Diyarbakr, Orta Dounun gözde salk merkezi haline gelecek

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Bakan Mehmet Kaya, salk turizminin, hitap ettii bütçe ve oluturduu katma deer açsndan stratejik bir sektör haline geldiini belirterek, salk turizminin istihdama ve döviz girdisine çok büyük katk saladn söyledi.

Diyarbakrn tarih boyunca Orta Dou ülkeleri için önemli bir ticaret merkezi olduuna iaret eden Kaya, son yllarda kentte açlan çok sayda özel hastane sayesinde salk hizmetlerinde önemli gelime kaydedildiini belirtti.

Irak bata olmak üzere Orta Doudaki ülkelerden binlerce hastann tedavi için Avrupa ülkelerine gittiini dile getiren Kaya, bu hastalarn Diyarbakrdaki kamuya ait ve özel salk kurulularnda da ayn hizmeti alabileceini aktard.

Kaya, bu konuda Irakllar bilgilendirmek amacyla Erbilde düzenlenen fuara hastane temsilcilerini de dahil ettiklerini aktararak, öyle konutu:

Diyarbakr-Erbil uçak seferleri ksa süre önce balad. Habur Snr Kaps da modernize ediliyor. Bu sayede Iraktaki hastalar çok ksa sürede Diyarbakrdaki hastanelere ulaabiliyor. Konaklama ihtiyacn karlayacak çok sayda güzel otelimiz var. Diyarbakrn salk turizminden hak ettii pay almas için Valilik ve Karacada Kalknma Ajans ile ortak önemli çalmalar yürütüyoruz. Hastanelerimizin sunduu kaliteli hizmet sayesinde Diyarbakr Orta Dounun gözde salk merkezi haline gelecek.

Ana Sayfaya Git