Ortak değerlerle kenetlenmeliyiz!

94. yıl dönümünün kutlandığı Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür" dedi.

Haberler 28.10.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Bayram kutlamalar startn alrken, Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, mesaj yaymlad. Yazl duyurulan mesajda Güzelolu u ifadelere yer verdi.

94. YILINI KUTLUYORUZ

Bamszln, milletimizin karakteri olduunu gösterdiimiz Kurtulu Sava destan sonucunda 29 Ekim 1923 günü ilan edilen Cumhuriyetimizin 94. yln milletçe birlikte kutlamann heyecan ve cokusu içerisindeyiz. Milletimizin her zaman can pahasna koruduu ve korumaya devam edecei Cumhuriyetimize birlik ve beraberlik içinde, asrlardr sürdürdüümüz kardelik ruhuyla sahip çkmak ve ülkemizi muasr medeniyetler seviyesinin üstüne çkarmak, ileriye götürüp güçlendirmek adna kararllk, azim ve ruhla çalmak en öncelikli görevimizdir.

KENETLENME GÜNÜDÜR

Cumhuriyet, gelecee büyük bir ümitle bakmamz salayan gurur verici atlm ve baarlarn salanmas, her türlü zorlu engelin almas konusunda bizlere güç veren bir deerdir. Cumhuriyetin kuruluunun yl dönümünü yaadmz bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak deerlerimiz etrafnda her zamankinden daha güçlü bir ekilde kenetlenme günüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir diyerek bizlere miras brakt Cumhuriyetin müdafaas ve muhafazas her eyden önemlidir. Cumhuriyet, milletimizin birlik ve bütünlüünden, bamszlk ve hürriyetinden asla taviz verilmeyeceinin en açk ifadesidir.

CUMHURYETN çOKUSU

Tarihte eine az rastlanan bir kurtulu mücadelesiyle kazandmz zaferimizin tac olan Cumhuriyetimizin kurulmas ve yaatlmas için canlarn seve seve veren bata Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadalar olmak üzere tüm ehitlerimizi rahmet ve minnetle anyor, kahraman gazilerimize hayrl, uzun bir ömür diliyorum.

Bu duygu ve düüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluunun 94. yl dönümünü kutluyor, Cumhuriyet cokusunu yüreinde yaayan tüm Diyarbakrl hemerilerime en içten sevgi ve sayglarm sunuyorum.

Ana Sayfaya Git