"Oruç yardımlaşma ve kardeşliği tesis etmektir"

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Oruç idrak, muhasebe, onun üzerinde bir içtimai yardımlaşma, kardeşliği tesis etmek ve geliştirmektir." dedi.

Haberler 18.05.2019 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Diyanet leri Bakanlna bal Dini Yüksek htisas Merkezi Müdürlüünde slami çalmalar yürüten STK temsilcileriyle iftar yemeinde bir araya geldi.

Kuran- Kerim tilaveti ile balayan programda, slami Yüksek htisas Merkezi Müdürü Fatih çakmatan açl konumasnn ardndan l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr bir konuma yapt.

l Müftüsü Karabayrn konumasndan sonra katlmclara hitapta bulunan Güzelolu, hayatn bir emanet olduunu ve sahibi olan Allahn, ne zaman, nerede bu emaneti alacan bildirmeden, yaanlan her an ve nefeste, her zaman rzasn kazanacak bir hayat sürülmesi gerektiini belirtti.

HAYATIN KENDS EMANET

Güzelolu, Hayatn kendisi emanetse, Allah; hayatn içinde emanet verdii makamn, mevkiinin, bilginin, kuvvetin, varln hesabn soracan da bize beyan etmitir. Bu tefekkürle yaanldnda; üphesiz her an muhasebe yaplan, bir gün hesabnn verilecei sorumluluklar içerisinde bir hayat sürdürülecektir. dedi.

Ayn zamanda slamn bilhassa içtimai bir mesuliyet müessesesini çok önemseyerek hatrlattn ifade eden Güzelolu, Oruç da sadece belli bir saat aralnda, bir eylerden men edilmek deil, bilhassa toplumda bütün bir hayat bunlardan yoksun yaayanlar idrak, muhasebe, onun üzerinde bir içtimai yardmlama, kardelii tesis etmek ve gelitirmektir. ifadelerini kulland.

Programda yaplan konumalarn ardndan dua edildi.

Akam ezann okunmas sonras yenilen iftar yemeiyle program sona erdi

Ana Sayfaya Git