"Oskar" ödülüne talip

Diyarbakır Turizm Platformu, turizmde hedeflenen 1 milyon turiste ulaşmak ve uluslararası arenada tanıtımını sağlamak amacıyla FIJET tarafından verilen ve "turizmin oskarı" olarak adlandırılan "Altın Elma" ödülüne bu yıl talip oldu.

Haberler 26.04.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya Seyahat Gazetecileri ve Yazarlar Federasyonunca (FIJET) verilen, Turizmin oskar olarak adlandrlan Altn Elma ödülüne talip Diyarbakr, 11 ülkeden yazar ve gazetecileri arlayacak.

Diyarbakr, kentin turizmde hedefledii 1 milyon turiste ulamak, uluslararas arenada tantmn salamak ve FIJET tarafndan verilen Altn Elma ödülünü kente kazandrmak için Valilik, Büyükehir Belediyesi ve Karacada Kalknma Ajansnn da yer ald Turizm Platformunca düzenlenecek uluslararas bir organizasyona ev sahiplii yapacak.

Organizasyon kapsamnda 11 ülkeden 19u yabanc 36 yazar ve gazeteci, nsanln uygarla ilk büyük adm Diyarbakr temasyla kentte arlanacak.

- Hedef 1 milyon turist

Karacada Kalknma Ajans Diyarbakr Yatrm Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Diyadin nan, Turizm Platformunun Valilik, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Karacada Kalknma Ajans, Ticaret ve Sanayi Odas, Diyarbakr Borsas, Dicle Üniversitesi (DÜ), Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TURSAB), l Kültür ve Turizm Müdürlüünün de bulunduu 100 paydatan olutuunu söyledi.

Platformun çalmalarnn da katksyla kente gelen turist saysnda geçen yl bir önceki yla göre yüzde 130luk art yaandn anmsatan nan, bu yl da Diyarbakrn hedefi olan 1 milyon turiste ulaarak, uluslararas arenaya açlmak için çalma balatldn belirtti.

nan, bu dorultuda FIJET üyelerini 27-30 Nisanda Diyarbakrda arlayacaklarn aktararak, Türkiye dahil 11 ülkeden 36 gazeteci ve yazarn kente geleceini bildirdi.

- Dünya turizmine yön verenler Diyarbakra gelecek

nan, Diyarbakrn hzla deien ve gelien yüzüyle dünya turizm arenasna çktn vurgulayarak, Almanya, sveç, Msr, Fransa, talya, Rusya, Ukraynann da bulunduu 11 ülkeden 19u yabanc 36 yazar ve gazetecinin, insanln uygarla ilk büyük adm Diyarbakr temasyla Diyarbakrda buluacan belirtti.

Dünya turizmine yön verenlerin Diyarbakra geleceini ifade eden nan, programn ehrin tantmna katk salayacan vurgulad.

Heyetin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Diyarbakr Surlar ve Hevsel Bahçeleri bata olmak üzere kentin tarihi ve kültürel mekanlarn ziyaret edeceini, son yllarda arkeolojik kaz çalmalaryla srlar aç çkarlan Zerzevan Kalesini gezeceini dile getiren nan, program kapsamnda turizm konulu bir de panel düzenleneceini aktard.

Organizasyonla Diyarbakr ile ilgili olumsuz algnn düzeltilmesine hizmet etmeyi amaçladklarn ifade eden nan, unlar belirtti:

Kent, sahip olduu kültürel ve tarihi deerlerine ramen hak ettii deerin çok altnda turist alyor. nsanlar buraya geldiinde Diyarbakrn gerçek deerini görebiliyor. Program ile Diyarbakr görme imkan bulan gazeteci ve yazarlar ülkelerine döndüklerinde yaptklar haberler ve köe yazlarnda ehrimize yer verecek. Bizim zaten onlara bir ey söylememize gerek yok. Gördüklerini yazacaklar. Daha program balamadan bile baz gazeteci ve yazarlar kendi hesaplarndan ve köelerinden kenti haber yapmaya baladlar.

- Amacmz bu ödülü Diyarbakra getirmek

nan, FIJETin her yl turizm alannda turizmin oskar olarak görülen Altn Elma ödülünü turizmin gelitirilmesi için gösterdii üstün çabalarn sonucu olarak bir kurulua, ülkeye, ehre veya kiiye verdiini belirterek, Türkiyenin imdiye kadar biri 1984te Antalya, dieri 2012de Hamamönü ve 2017de Konya için 3 ödül aldn bildirdi.

Ödülün Kültür ve Turizm Bakanl düzeyinde kabul edildiini dile getiren nan, Amacmz, bu ödülü dördüncü defa Türkiyeye getirebilmek. Turizm oskar olarak adlandrlan Altn Elmay Diyarbakra kazandrmak istiyoruz. Kentin hak ettii deere kavumas için bu ödülü kazanmak için çalacaz. Oscar alan bir film nasl sinema çevrelerinde bir yank uyandryorsa Altn Elma ödülünün de turizm çevrelerinde yank bulacana inanyoruz. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git